Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hurr ibn Yazid som lämnade helvetes armé och valde paradiset!

Hurr ibn Yazid som lämnade helvetes armé och valde paradiset!

~~~~~~~~~
När Hurr ibn Yazid hörde Imam Husseins rop på hjälp, frågade han Omar Sad, ”Vill du verkligen slåss den där mannen?”?
Omar ibn Saad (La) svarade
”Jag svär jag kommer att kämpa mot honom och jag kommer att slakta dem alla.”?
Då Red Hurr ibn Yazid till Imam Husseins (as) tält
Hurr skakade. Han var fast mellan himmel och helvete.
När kom såg Hurr hur barnens torra läppar, även tårarna torkades ut och kvinnorna sörjer deras nära och käras förluster under slaget.
När han kom till Imam Hussein (as) sade han: ”åh profetens barnbarn ! Jag är samma person som hindrade dig och gjorde du stanna här.
Jag trodde inte att de skulle behandla dig så orättvist. Jag svär jag skulle aldrig ha gjort det om jag visste att det skulle hända. Jag vill omvända mig till dig och ber Allah att förlåta mig. Kommer han förlåta mig? ”?
”Ja, Allah swt kommer att förlåter dig”? sade Imam Hussein (as), gå av ifrån din häst”
”Låt mig stanna på hästryggen och slåss för dig.”? svarade Hurr ibn Yazid.
Med tillstånd av Imam Hussein (as), gick Hurr till Umar bin Saad armé och sa,
”Ni människor av Kufa! Du uppmanade prostens barn och du sa att du skulle offra era liv för honom. Men nu har du belägrade honom. Du behöver inte ens låta honom gå någonstans. Han är en fånge i dina händer nu Det finns ingeting han kan göra än att slåss. Du behöver inte låta honom eller hans familj att dricka ur vattnet i Eufrat, medan du låter icke-muslimer att dricka ur den. De förgås bort ur törst. Du har kränkt profeten Muhammed (S). Du kommer att betala för detta på Domedagen! ”?
Efter talet försökte många av Umar (la) soldater attackera honom. Hurr Ibn Yazid var väl förbered och medveten om det så han förberedde sig inför hans sista slag.

Friheten
Under striden Hurrs häst skadades, men han ville inte sluta. Han fortsatte tills hästen blev dödad. Hurr ibn Yazid hoppade av hästen och kämpade. Han dödade fyrtio-femtio soldater, tills Omar bin Saad armé anföll honom och dödade honom.
Imam Hussein (as) sade om Hurr martyrdöd att han kommer vara som en av oss från profeten Muhammeds hushåll. Sedan tittade Imam Hussain (as) på kroppen, torkade blodet från Hurr Riyahi ansikte och sa:
”Du är fri, precis som ditt namn betyder. Du är fri både i denna värld och i livet efter”
Fred vare med dig Hurr Ibn Yazid (RA)

 

Av Sayyed Majid Kadhim Al-Mosawi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.