Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Förra årets katastrofer

En känd författare var i sitt rum. Han tog upp sin penna och började skriva:
Förra året, hade jag en operation och min gallblåsa togs bort. Jag tvingades vara sängliggande på grund av denna operation en längre tid.
Samma år, blev jag 60 år gammal och var tvungen att ge upp mitt jobb, som jag älskade. Jag var anställd 30 år på detta företag. Det året dog även min far, jag kände och känner stor sorg.
Under samma år, misslyckades min son sin utbildning som läkare, han hade varit med i en bilolycka. Han tvingades vara kvar på sjukhuset för flera dagar. Förlusten av bilen, var ännu en olycka som drabbade mig. Till slut skrev han, Åh olycka, vilket hemskt år det var!

När hans fru gick in i rummet, såg hon hur ledsen han var och borta i tankarna. Hon stod bakom honom och läste vad hennes man hade skrivit. Hon lämnade rummet och kom tillbaka en stund senare med ett annat papper, och satte det framför sin man, sidan om det papperet han hade skrivit. När författaren såg papperet, såg han sitt namn skrivet på det och under namnet denna text:
Förra året, blev jag äntligen av med min gallblåsa, som hade orsakat mig så många år av smärtor. Jag blev 60 år gammal med god hälsa och lämnade mitt jobb, nu har jag äntligen tid till att skriva, med mera lugn och ro.
Samma år, dog min far vid 95 års ålder, utan att ha behövt någon i sitt liv och utan några sjukdomar. Samma år, välsignade Gud min son med ett nytt liv. Min bil förstördes men min son räddades utan några men för livet. På slutet skrev hon:
Det året var en stor välsignelse från Gud och det förflöt bra. Författaren var glad och överraskad över sådana vackra och uppmuntrande tolkningarna av det årets skeenden.

Sensmoral:

I våra dagliga liv, måste vi inse, att det inte är glädje som gör oss tacksamma, men tacksamhet som gör oss glada.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.