Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

|| Om själens föda ||

Imam Hassan (as) sade:

”Jag undrar om de som tänker om sin kropps föda men tänker inte på sin själs föda. De håller oönskad mat ifrån deras mage men fyller deras hjärtan med destruktiva ämnen.”

Vanligtvis är vi rätt så försiktiga med den maten vi väljer att förtära, ibland kan det bero på allergier eller av andra skäl som att hålla en god och hälsosam kropp utseendemässigt. Något som inte strider mot Islam men i och med alltför stor fokus på detta försummas kroppens inre utseende, själen, då ingen balans återfinns.

Med slutna ögon omedvetna om verkligheten av hur vår själ skadas häller vi i oss utan tveka psykisk föda som skadar oss. Musik, olämpliga vänner, vilseledande press ifrån samhället är fåtal exempel bland mycket annat.

Föda för själen är bland annat bönen, koran recitation, kunskapssökande samt ånger och ständigt sökande av förlåtelse för ens synder.

[Bihar Al-Anwar volym. 1 s. 218]

Av Noha Al-Haddad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *