Press "Enter" to skip to content

Facebook och Sveriges Shiamuslimer

Tog bort min lilla facebook, as usual känns det som att jag ger för mycket, och att folk inte uppskattar det. Att folk gång på gång inte uppskattar mig eller det jag gör, beror inte på dem utan på att jag verkligen vill vara där för dem..så när jag tröttnar på attityden eller beteendet, så drar jag mig undan och då förvånas folk, över att jag “förändrats”…suck?

Om jag ska börja blogga igen, så kommer jag nog ta bort allt och börja om från början igen. Kommer isåfall vara dött på bloggen ett tag. Vill gärna rensa. De som känner mig och bloggen vet nog att det är den äldsta shiabloggen på nätet. Jag har dock inte brytt mig mycket om den, inte från början och inte nu. Dock har jag insett att jag inte vill ha med folk att göra, att försöka ge dem SMS tjänst eller att översätta åt folk som inte ens bryr sig om att visa uppskattning eller läsa det, tär på mig. Jag märkte en sak med vissa på facebook, att när du gör för mycket åt dem, så tror de att det är vad folk ska göra och att det är något alla gör åt dem. Som en tjej jag i snart 2 år lärde upp om shiaislam, vem är du? Finns 1000 som dig…japp kyss mig nånstans.

Andra saker som hänt är att jag tex är mkt försiktig med facebook, det har lett till att jag inte ger tjejer chansen som vill lära känna mig, utav rädsla att det kan leda till felaktigheter, så gruppen som jag skapade och jobbade på, blev ett hinder för att jag ska gå vidare med mitt personliga liv. När jag nån gång gillar nåt som en gammal vän visat på Instagram, så får jag olika meddelanden från olika personer, som frågar hur jag kan gilla sånt. Detta dömande, är del av den kultur vi muslimer följer, jag har väl likadana tankar om andra, men det angår inte mig. Jag menar om någon talar om religion med mig och sedan visar halvnakna bilder, vad har jag med saken att göra? Om de inte dömer mig eller visar andra tecken på hyckleri, så är det skitsamma vad de gör med sitt liv. Att någon dömer mig för jag gillar nån enstaka väns Instagram, är bara tröttsamt.

 

Otacksamheten, det är nog det som irriterat mig mest. När jag talar med folk om någon som helst tjänst, så spelar de dumma, tuffa och omöjliga, men sen hör man att de 1) Vill ha tjänster från dig och 2) Att de gärna gör saker åt andra. Min historia är lång med sådana människor, och allt som händer nu är bara DejaVu

 

2 Comments

 1. X
  X 17 januari 2014

  kul att bloggen är igång igen!

 2. Bahlool
  Bahlool 17 januari 2014

  hahaha tack
  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *