Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

En nödlandning

En nödlandning

Dr. Ahmed, en välkänd läkare, var en gång på väg till en viktig koferens i en annan stad. På konferensen skulle man ge honom ett pris för hans nya upptäckt av en metod för att bekämpa en sällsynt form av cancer. Han var uppspelt och stressad och såg fram emot priset.
I många år hade han jobbat hårt med upptäckten och nu äntligen började han få se frukterna av sitt arbete. Några timmar efter att planet lyfte, så tog piloten till orda och menade att man var tvungen att nödlanda, då det fanns problem med en av motorerna.

Man landade på närmaste flygplats och där fick Dr. Ahmed reda på att det inte fanns några flyg som kunde ta honom till staden han skulle till och enda möjligheten för honom att komma dit i tid, var att ta en hyrbil.

Kort efter att han började köra bilen, förändrades vädret och det blev en stark storm. Regnet gjorde det svårt att se vägen och Dr Ahmed missade en avfart han skulle ha tagit, efter två timmars färd insåg han att han var vilse.

Hungern började göra sig märkbar och det sågs inga andra bilar till på vägen. Efter en stund såg han ett gammalt slitet hus, han stannade bilen och gick fram till dörren och knackade på.

En gammal kvinna öppnade dörren, han förklarade sin situation och frågade om han kunde få använda hennes telefon. Hon förklarade att hon inte hade telefon eller elektricitet, men han var välkommen in för att värma sig och att få nåt varmt i sig.

Hungrig, våt och trött, accepterade läkaren, kvinnans vänliga erbjudande. Kvinnan lade fram mat och varm te, och ursäktade sig för att gå fullborda sina böner.
Medan han satt på bordet, drickandes sin te, såg läkaren kvinnans skugglika rörelser i det svaga skenet av ljuset, medan hon bad sidan om en vagga. Varje gång hon avslutade en bön, började hon en ny bön.

Dr. Ahmed kände på sig att kvinnan verkade be så mycket för hon behövde hjälp med något, så när hon blev klar, tog han tillfället i akt och frågade henne om hon var i behov av något. Han sa att han såg henne göra många böner och undrade hur det kom sig.

Kvinnan log och sa, att Allah besvarat alla hennes böner, men hon visste inte varför Allah inte besvarade en specifik bön och önskan, men det kanske berodde på hennes svaga tro, menade hon.

Läkaren undrade om hon hade något problem med att berätta vad det var hon bad om. Hon nickade bejakande och sa att barnet i vaggan var hennes barnbarn och att båda hans föräldrar hade dött i en bilolycka. Barnet hade en mycket ovanlig cancer och att alla läkare hon träffade, var oförmögna att hjälpa barnet.

Hon hade dock fått reda på att en viss läkare var specialist på det här området men att det var omöjligt för hene att få tag i denne läkare, då han bodde mycket långt bort därifrån, så hon har spenderat sina dagar och nätter i bön till Allah, för att hjälpa henne få tag i denne läkare, vars namn var – Dr. Ahmed.

När läkaren hörde dessa ord, började tårar rinna nedanför hans kinder och han sa:

”Allah Akber, det var problem med motorn på planet och vi var tvungna att nödlanda, en storm kom plötsligt och jag åkte vilse och allt det skedde enbart för att Allah inte bara besvarade dina böner, genom att hitta Dr. Ahmed åt dig, utan även tog Dr. Ahmed till dig. Jag är Dr. Ahmed.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *