Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Imam Jafar al Sadiq a.s – Ju mer du ger desto mera får du

Imam Jafar al Sadiq a.s – Ju mer du ger desto mera får du

Imam Jafar al Sadiq a.s, hade följe med en grupp rika handelsmän, när de fick bud om att det fanns rånare i deras väg. De rika männen började darra av skräck, Imamen frågade dem då varför de var så rädda. De svarade att de var rädda om sina pengar, och undrade om de kunde ge pengarna till honom att förvara, då kanske de inte tar dem ifrån dig.

Imamen svarade:

”Men då kanske jag förlorar mitt liv om jag skyddar era tillgångar”. Då undrade de vad de annars ska göra, ska vi begrava dem någonstans? ”Det kommer ruttna eller någon främling kanske hittar dem” svarade Jafar al Sadiq a.s.

”Ge pengarna till någon som kommer skydda dem och som kommer föröka dem mer så de blir mer än ni behöver”.

Sa Sadiq a.s.
När de undrade vem det var, sa Imamen a.s:

”Det är Herren över universum.” De frågade hur de kunda anförtro honom dessa pengar, och på det svarade Imamen a.s: ”Spendera dem på de fattiga muslimerna” De rika männen undrade vilka de fattiga var där?

”Imamen a.s svarade: ”Bestäm er för att spendera 1/3 på behövande, och när ni gör det kommer Allah skydda er från ont, däribland de tjuvar som står i vår väg”. De rika männen sa, vi ska göra så, vi ska följa ditt råd.

Imamen sa då, ni är skyddade av Allah nu, gå vidare på er resa. När följet gick vidare, möttes de efter en stund av rånarna. Männen blev ännu räddare och då sa Imamen a.s.

”Varför är ni rädda när ni har Allahs skydd?”

Plötsligt kom rånarna fram, ställde sig framför Imam Jafar al Sadiq a.s, började kyssa hans hand och säga:

”Igår natt drömde vi allihopa, att Allahs budbärare, saw, kom fram till oss och sa åt oss att skydda er mot fiender och rånare.”

Imamen svarade att han inte var i behov av dem för såsom Allah skyddade oss för er, kommer han skydda oss för alla andra som försöker skada oss.”

Följeslagarna fullbordade sin resa utan några som helst problem. De gav bort 1/3 av sin förmögenhet, som de hade lovat, till de fattiga och för varje dirhim de gav bort, fick de 10 dirhims tillbaka som vinst. De sa till sig själva:

Hur storslagna Imam al Sadiqs a.s välsignelser är”. Imamen sa till de: ”Ni insåg vad verklig välsignelse är, när ni närmade er Allah, så fortsätt med detta”.

Bihar al-Anwar, vol. 93, p. 120.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.