Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Vad Abbassiderna gjorde med Aliderna

Jag brukar söka upp nåt på wikipedia, sedan leder det alltid till nån ny artikel, nu hittade jag om en av Abbassidernas (andra dynastin i den muslimska historien) som tog makten i Ahlul Bayts (Profetens s.a.w, familj) namn, men som förföljde dem svårt. Här tas Al Mansur upp, den andre Kalifen, som innan han dog uppmanade sin son och dennes fru att hålla en nyckel och där hade han en överraskning åt dem, de fick inte öppna dörren, förrän han hade dött. När de fick reda på att han dött, så gick de glada till rummet, i tron att de skulle få hitta stora skatter, det de hittade, var grymmare än någon av dem kunde ens föreställa sig.

I rummet hittade de kroppar efter kroppar, av Alider, ättlingar till Profeten Muhammeds familj. Barn, kvinnor och män, alla var de döda och lagda på hög i rummet. Deras öron hade märkts med deras ursprung, familjetillhörighet och kön.

Samme al Mansur, hade dött på vägen till vallfärden, en sann muslim? Ända sedan Profeten Muhammeds (saw) död, har man förtryckt, mördat och jagat Ahlul Bayt och deras ättlingar och anhängare, och idag ser vi i fallet med Bahrain, att det fortfarande fortgår..

viaAl-Mansur – Wikipedia, the free encyclopedia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.