Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Iran – Koranen och atomernas hemligheter

Quarks and the Koran: Iran’s Islamic Embrace of Science – Newsweek.

I denna artikel belysas vilken skillnad det är på de religiösa i Iran och de i väst. Iran är ett land som med hjälp av Koranen och haditherna, försöker hinna ikapp västs försprång i den vetenskapliga världen. I Iran använder man sig av de lärda, för att få tillåtelse att utforska kloning och stamcellsforskning.

Just de religiösa, med sina turbaner, är de som leder utvecklingen i de vetenskapliga fälten. Islam och vetenskap, kan och har alltid kunnat samarbeta.

 

En kommentar

  1. zulqarnain 19 maj 2011

    Ayotollah Khamenei har sagt fler tals gånger att det absoluta jihad vi kan utföra är att utvigda våran kunskaper, om Iran ska vara självständig och inte vara en lyd stat får den inte vara efter inom världs utvecklingen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *