Press "Enter" to skip to content

Citat – Loving Ali

”Kärleken till Ali är tro. Ifall någon vill bibehålla sin tro och förbli på (den sanna) tron då måste han tro på och älska Ali och han måste i alla situationer stå vid Ali. Det är därför de som inte stod vid Ali ångrade detta, till exempel Abdullah ibn Umar som i slutskedet av sitt liv sade:

”Jag ångrar inget så mycket som det faktum att jag inte stödde Ali”.

 

”Ali’s love is Iman. If someone wishes to maintain his Iman and remain on the Deen he must believe and love ’Ali and in all situations he must stand with Ali. That is why those who did not stand with ’Ali regretted that they failed to do so for example Abullah ibne Umar in the final stages of his life said ’I don’t regret anything as much as the fact that I did not support ’Ali.”

(Tabaqat Ibn sad page 187 Volume 4)

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *