Press "Enter" to skip to content

بحرین بحر ‌الدم

Bahrain, är Blodets hav – så lyder min text på detta inlägg, ett inlägg som ska visa det stöd och den kedja av människor, twitter, bloggar och facebookinlägg, till stöd för Bahrains befolkning. Ett folk som står ensamt emot tyrannerna från Saudiarabien och deras allierade ibland gulfsstaterna.

Mina syskon, i Iran, i Bahrain, i Irak och här i väst, har startat en protestkedja, där bloggare runtom i världen visar sitt stöd för det förtryckta folket i Bahrain. Vi menar att väst, som brukar klaga på orättvisorna i Mellanöstern, de som brukar kräva demokrati, nu lämnat Bahrains folk i sticket. Ett fritt Bahrain, med fria val, det är allt vi kräver. Inget mera inget mindre. En blogg ni kan besöka och få mera information ifrån finns här.

Imam Ali sa, den som är tyst inför orättvisorna, är som en tyst djävul. Var inte en tyst djävul. Visa ditt stöd för ett folk som levt under förtryck i årtionden. Vidare sa han, om en muslim inte dör av sorg när han hör hur muslimer behandlas illa någonstans, kan inte vara en sann muslim. Så bry er, visa er stolthet över er tro. Vart än muslimer lider, vart än oskyldiga lider, där ska vi visa vårt stöd, och vårt support.

En amerikansk artikel som tar upp hyckleriet och dubbelmoralen som väst, då särskilt USA lider av i sitt bemötande av Libyens revolt och Bahrains fredliga demonstrationer. Wikileaks och journalister, säger klart och tydligt att Iran inte är involverat, att det här inte handlar om sunni och shia, utan om en stat som styrs av en diktatorisk familj, som använder sig av sekteristiska anklagelser och anklagelser mot Iran, för att främja sina intressen.

Här talar en analytiker om det som sker i Mellanöstern, däribland om händelserna i Saudiarabien och Bahrain. Han säger på arabiska, i korta drag, att Saudiarabien är korrumperat. Det är ett land där 6000 prinsar lever på statens bekostnad, som om de äger Saudiarabien, medan folket svälter, inte har el eller rättigheter. Han säger de klagar på Iran, men låt folket i Saudiarabien och i Bahrain få det som Iran har, inte mera, vi kräver inte mera. Iran har val, de byter presidenter, folk får yttra sig, de har val till parlamentet, och till shuran osv. Allt vi kräver är att man tillåter folket i Bahrain och Saudiarabien tillåts ha samma rättigheter.

One Comment

  1. غرب با تمام ادعاهایی که در مورد دفاع از حقوق بشر داشته و دارد، بیشترین جفا را در طول تاریخ بشریت در حق انسانیت کرده است و در این میان سهم زنان غربی در برخورداری از مظالم عصر تجدد بیش از سهم ایشان نسبت به سایر مزایای اجتماعی و انسانی بوده است…

    موج وبلاگی«زن غربی را آزاد کنید» از تمام اعضای جبهه جهادگران مجازی و دیگر دوستان که در موج قبلی«بحرین بحرالدم» همراهمان بودند، دعوت می‌کند که با نوشتن یادداشت‌ در وبلاگ‌های خود به این موج بپیوندند.در صورت پیوستن در وبلاگ اعلام نمایند.
    با تشکر.
    جبهه جهادگران مجازی.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *