Press "Enter" to skip to content

Nigeria – Muslimer anfaller ickemuslimer

Press releases – Christian Solidarity Worldwide.

I dagarna hade Nigeria, Afrikas största land, val. Man menade att det var några av de fredligaste valen sedan 1990 – talet. Ändå uppstod det våld, däribland var det fanatiska muslimer som gick i grupper, och anföll ickemusilmska byar, där de brände ned husen. I en by dog det 10 – tal stackare, som brändes inne i sina hus.

Enligt Catholic Culture så är 5% av befolkningen i Nigeria, katoliker. Runt 50% är muslimer och 25% protestanter, medan 10% utgörs av troende på olika naturreligioner.

Jag är av uppfattningen att de flesta av våra problem, uppstår för att folk inte förstår det budskap som Allah skickat ned till oss, vi förstår inte orden som Profeten Muhammed s.a.w, lärde oss. Hade vi följt Allahs, Profetens och Ahlul Bayts väg, så hade vi inte betett oss så här. Jag har ofta känt hat, om det var mot judar, sunnis, eller även mot mina egna shiiter, men efter en stund, lugnade man ned sig och insåg, att alla får vi vårt straff på något sätt för våra illdåd och alla får vi goda hassanaat för vår sabr, vårt tålamod.

Ponera att jag är sur på kristna, om jag går till några villtfrämmande människor, som jag inte känner, som inte gjort mig något och skadar honom, vad kommer hans släktingar och vänner tycka? Kommer de att ta till sig Profetens budskap om barmhärtighet? Kommer de att omfamna mig? Kommer de då inte att ta ut sin ilska på någon annan stackare?

När en Imam som Hussain skriker, Hay Haat men al Thilla, när han går emot orättvisorna, hur kan jag då, som muslim, som shia, utföra liknande orättvisor mot andra stackare?

Bli först att kommentera

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *