Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Än en gång lägger USA in veto för att skydda Israel

”Since 2000, 14 Security Council resolutions have been vetoed by one or more of the five permanent members — Britain, China, France, Russia and the United States. Of those, 10 were US vetoes, nine of them related to the Israeli-Palestinian conflict.”

USA har än en gång stoppat världen från att fördöma Israels byggande av bosättningar på palestinsk mark, än en gång visar USA ett stort mått av hyckleri, än en gång skyddar USA en stat som förtrycker och ockuperar olagligt. Världen, däribland USAs allierade, valde att rösta för en resolution som skulle fördöma Israels byggande av bosättningar på ockuperad mark. Att bygga dessa bosättningar är olagligt enligt folkrätten.

En enda möjlighet för fred finns och det är att FN fördömer Israel, och så länge USA går Israels ärenden, kommer detta inte ske, så vi kommer inte att få någon varaktig fred. USA försökte med alla medel skrämma palestinierna, så att de inte lade fram förslaget för omröstning, men det fungerade inte och än en gång har världen fått se det hyckleri som USA representerar.

viaUS vetoes UN vote on settlements – Middle East – Al Jazeera English.

SvD

3 kommentarer

 1. Lena Bengtsson 19 februari 2011

  Ha ha,skrattar så jag kräks blod.

  På tal om hyckleri.
  Fred, frihet och demokrati och mänskliga rättigheter, är som alla vet, en utopi inom islam.
  Hoppas dom sk. palestinerna får sin ”fred”. Sen då, ett fascistiskt izlamistsstyre?

  Hur ska dom demokratiska och framgångsrika israelerna kunna uppnå fred med en organisation som vill radera Israel? Vill den izlamistiska fascistdiktaturen i Iran, den som styr palestinierna, ha fred med Israel?

 2. Rasul 19 februari 2011

  ha ha ha xD

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *