Press "Enter" to skip to content

Wudhu i Imam Ali och Khomeinis ögon

Jag måste erkänna att jag varit nonchalant när det gäller wudhu, men min syster Tasnim hade en film om en sunni lärd som gjorde wudhu, så jag blev sugen på att hitta en film som visar shia versionen av wudhu, hittade några men får visa dem en annan gång, här kommer ord från Imam Ali och Khomeini om Wudhu. Oh Allah vilka sköna ord..Det här handlar då bara om vattnet till wudhu..

Shia Wudhu, jag säger inte de orden so sägs. På slutet kommer det upp hur man gör misstag. En stor skillnad på shia och sunni wudhu är att shiiterna går från armbågen ner mot fingrarna medan sunniterna tar vattnet från fingrarna mot armbågen.

6 Comments

 1. Bahlool
  Bahlool 18 februari 2011

  Tack Hayder:

 2. Elin
  Elin 18 februari 2011

  Jag har inte ens tänkt på vilket håll jag går när jag gör wudhu… Det enda jag vet är vilka delar av kroppen jag ska tvätta och i vilken ordning. Är andra detaljer avgörande och finns det några fler skillnader mellan sunni och shia?

 3. Bahlool
  Bahlool 18 februari 2011

  Det finns ju “fard” och så finns det saker som ger lite extra. Jag tror det skiljer sig mellan de 4 sunnitiska skolorna också
  http://tasnims.blogspot.com/2011/02/shaykh-khatri-gor-wudhu.html

  här har du en version (tror det är malikiskolan)
  de två saker jag vet är viktiga är just vilket håll man tar när man gör wudhu mellan shia och sunni. Ska se om jag hittar nån slags jämförelse mellan de 5 skolorna. I slutet av den film där shia gör wudhu så ser man hur man inte ska göra.

 4. Bahlool
  Bahlool 18 februari 2011

  Shias tvättar inte foten på samma sätt som sunnis, sunniterna tvättar hela foten medan shias bara “smekar” foten.

 5. Elin
  Elin 18 februari 2011

  Tack bror!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *