Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tänk utanför boxen

Du kör på en gata, det är natt och det är en hemsk natt, rena rama stormen. Du kör förbi en busshållplats och ser tre personer som väntar på bussen.

1. En gammal dam som ser ut som om hon kommer dö när som helst.

2. En gammal vän som räddade ditt liv en gång.

3. Den perfekta partnern, som du alltid drömt om.

Vem skulle du erbjuda skjuts, när du vet du har bara plats åt en enda person i din bil?

Det här problemet gavs under en jobbintervju. Du kan ta upp den gamla damen, för hon kommer dö snart, och du räddar henne genom att ta upp henne. Du kan ta upp din vän för att återgälda det han gjort för dig. Tar du inte upp den perfekta partnern, kommer du kanske för alltid vara singel och ångra dig.

Den ende av 200 ansökande som fick jobbet, svarade så här:

Jag skulle ge bilen till min vän och be honom köra damen till sjukhuset. Jag skulle stanna kvar och vänta på bussen med den perfekta partnern. Ibland tjänar vi på att ge upp vår envishet, så tänk utanför ”boxen”.  Men, den bästa lösningen är att köra på den gamla damen och rädda henne från sitt lidande, ligg med den perfekta kvinnan i bilen och sedan kör du med din bäste vän för att ta dig en drink. (Hittat på nätet och översatt så skyll inte på mig!!)

En kommentar

  1. Nor 25 januari 2011

    hahaha det sista stycket förstörde allt 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *