Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Häxjakten på Wikileaks börjar bli skrattretande

Mastercard och Visa portar Wikileaks – DN.se.

Alltså hetsjakten på Wikileaks börjar bli rena rama parodin på demokrati, yttrandefrihet och allt som västvärlden säger sig stå för.

Wikileaks jagas från plats till plats, man har stoppat deras servrar, man har fråntagit dem möjligheten att få pengar från donatorer, genom Paypal och nu även genom Visa och Mastercard. Allt det här görs för att knäcka Wikileaks. En fråga man måste ställa sig är, har Wikileaks blivit dömda för något? Har de fått stå till svars för sina ”brott”? Vad berättigar denna häxjakt?

Vad är det för demokratier, fyllda med dubbelmoral, som vi lever i?

Västlig medias prioriteringar..

Förr brukade jag sådana här tendenser när det gällde muslimska organisationer, men knappt någon brydde sig, även om dessa organisationer inte var våldsamma, deras enda brott var att de kämpade emot Israel. Nu däremot har vi en organisation som gjort vad internet egentligen står för, fritt utbyte av information.

USA och dess representanter är irriterade för att all denna information som läckt ut, är information som visa vilket ruttet land, med ett ruttet system USA dock är. De hade föredragit att de kom undan med massmorden på irakier och afghaner, de hade föredragit att de kunde spionera på sina vänner och ovänner, utan att sättas åt.

Ju mera västvärlden vill sätta åt Assange och Wikileaks desto mera står jag på deras sida. Vart i världen har vi sett en person jagas runt världen, för en anklagelse om våldtäkt? Hycklare och hyckleri. Fy fan!

7 kommentarer

 1. Petrus 07 december 2010

  Flera regeringar världen över har fördömt Wikileaks för att man släppt de nya dokumenten. I en del av dokumenten beskrivs det hur Saudiarabien uppmanar USA att anfalla Iran för att landet ska avsluta sitt kärnvapenprogram.
  Och just uppgifterna om hur Saudiarbien stött på USA om att anfalla Iran är en av de mest uppseendeväckande som publicerats i de fem tidningar – tyska Der Spiegel, franska Le Monde, spanska El Pais och amerikansa New York Times – som på förhand fick tillgång till de 251 000 dokument Wikileaks kommit över.
  NU VET VI VEM SOM ÄLSKAR IRAN…. Ahmadinejad tror inte på Wikileaks avslöjande!
  – Det är värdelös psykologisk krigföring, säger presidenten Mahmoud Ahmadinejad, enligt Guardian.
  – Vi tror inte att det handlar om läckor, utan om organiserad publicering, fortsätter han.

 2. Petrus 07 december 2010

  Du säkert tycker om Eric Cantona aktion mot bankerna…

 3. Bahlool 07 december 2010

  Nah :P, utan bankerna kan man tyvärr inte fungera i dagens samhälle..men man kan sätta in sina pengar i lite mera ”rättvisa” banker. Om det finns något sånt..finns banker som inte lurar oss hela tiden och det gäller att hitta dem

 4. Ali 08 december 2010

  NU VET VI VEM SOM ÄLSKAR IRAN…. Ahmadinejad tror inte på Wikileaks avslöjande!
  – Det är värdelös psykologisk krigföring, säger presidenten Mahmoud Ahmadinejad, enligt Guardian.
  – Vi tror inte att det handlar om läckor, utan om organiserad publicering, fortsätter han.

  Hur vet du att dom här uppgifterna stämmer som säger att saudiarabien har sagt så. Jag är emot saudiska styret men jag vet att dokumenten har redigerats innan publicering. Det Ahmadinejad säger e sant enligt mig

 5. Bahlool 08 december 2010

  Nja, för det är för mycket information som läckt som skadat eller skadar USA. Att tro att allt är lögn elelr påhitt är för mkt. Tror inte USA skulle gilla att bli utmålade som klantar, något de nu blir kallade för att de inte lyckats stoppa alla de här nyheterna.

 6. Ali 09 december 2010

  Jag säger inte att allt som står där e inte riktigt. Det som står där e kanske 80% sant. De e israel som vill förstöra usa’s makt och politik i världen för att sen ta över, det finns att läsa om detta i torah judarnas heliga skrift. Dom som styr politiken i usa är israel, df tror jag att de e dom som läckt ut uppgifterna till wiki. Läste du va helen thomas sa i förra veckan ?

 7. Bahlool 09 december 2010

  Nah såg dokumentär med henne men tittade aldrig på den, annat kom före tyvärr..Tror inte att Israel vill ta över, de har inte maktbasen för dem, så USA är bra slavar åt Israel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.