Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tigris Fåglar

En dokumentär om några irakiskor som bor i Sverige och sjunger i en irakisk kör. En av damerna menar att det är ”hemskt tycker jag, det med slöjan, jag har aldrig haft på mig slöjan”. Denna dam och de andra i gruppen, har inte slöja på sig och ska ”representera” Irak. De gör det för att de kommer från olika bakgrunder.

Folk får ha slöja eller inte slöja, men när en irakiska är så blåst och talar så infantilt om Irak, då tar jag åt mig. Hon menar att det fram till 80 talet, inte fanns folk som hade slöja på sig. Dumbass.

Tvärtom, fram tills den patetiska arabiska nationalismen på 60-70 talen, så hade alla slöjor. Islam var och är en del av Iraks kulturarv. Att sitta nu i väst och tro man gör något bra när man baktalar slöjan visar på en degeneration i hennes gener. Varför ska sådana individer representera irakier i Sverige? Hade de alla haft slöja, så hade det blivit ett ramaskri för att de var beslöjade.

De är glada för de sekulära elementen som börjat ta form i Irak, men glömmer att majoriteten, om de är kristna eller muslimer, är religiösa, människor som vill ha religionen som del i sin kultur och i sitt liv.

Kuwaitierna brukar kalla våra irakiska kvinnor för kawlia, dansare eller gycklare, och när jag ser dessa ”damer” då kan jag inte annat än hålla med..lite mera stolthet tack? Lite mera självbevarelsedrift? Lite mera heder? Lite mera respekt för era föräldrar, er härkomst och ert kulturarv?

Ok nu börjar jag bli sugen på irakiska sånger..suck fan taaa errrrr!!

18 kommentarer

 1. Ali 14 november 2010

  hahaha jag såg de programet för ett litet stund sen på tv jag kunde inte sluta skratta åt dem. Du vet hur iranier är när dom kommer till sverige, exakt så såg jag dom här irakierna. Dom försöker visa irak ur ett annat perspektiv till deras fördel. Synd om dom, kan dom inte glömma att saddam finns inte längre. Han som gav dom frihet och förtryckte shia islam. Samma sak är det med ahmadinijad. Dom iranier som kommer hit och blir försvenskade, glömmer bort sin kultur skyller istället på att ahmadinijad förtrycker deras frihet. Usa och israel har förstört hela världen med deras politik, krig, och ´´FRED´´ som dom kallar det. Människor har börjat vakna och inser vad som händer i vår lila värld tack vare internet men det är försent, This is the end of our world. Det finns inget som går att återställa. Världens länder rustar upp för vad vi kommer erfara som WW3, och gud gav sina tecken till världens slut, de e exakt vad vi går igenom och har gjort. Iranier som klagar på ahmadinijad borde inse sanningen.

  Det finns ingen president i hela världen som bor kvar i sitt gamla hus i ghettot eller som kör en bil från 1977 eller snor folkets pengar utan hjälper dom behövande. Han som hjälpt irans ekonomi som aldrig förr, han som vill sitt bästa för sitt land, den sidan visar man inte, utan dom här vissa iranier vill ha frihet. Dom vill ha den friheten usa och väst länderna sprider som leder till att våra länder blir ett lätt byte. Vi har allt usa och israel vill ha, historia, olja, rikedomar och makt. Vi ska inte sälja oss lätt så som egypten, saudiarabien och flera och flera arabländer har gjort. Vår tid kommer då det är vi som har makten och dom som lider inshalla

 2. Bahlool 14 november 2010

  gillade sångerna annars 😛

 3. Ali 15 november 2010

  haha faktist jag med jag gillar irakisk folkmusik den känns i hjärtat av dom orden och musiken som passar ihop. Man får flashback haha känner en stor saknad. Jag lyssnar mycket till feiruz hon påminner mig om mitt hemland får ångest vill åka då direkt. Genom min pappa börja jag lyssna på feiruz han älskar hennes musik innan dess lyssna jag på sa3d il hili han e bäst 😉

 4. Bahlool 15 november 2010

  loooooooooooool sa3d el hilli äkta irakier hahahahah

 5. z 16 november 2010

  Men Bahlool… det är ju sant! Min pappa kommer från Irak, och mina fastrar och kusiner och ingifta kvinnor hade inte slöja förrän typ 00-talet av någon anledning. Samma sak med min syriska släkt på mammas sida. 🙂
  Men men alla områden/släkt är väl olika…

 6. Bahlool 16 november 2010

  Jo att det fanns folk som inte hade slöja är inte samma sak som det de säger, att ingen hade slöja. Mina släktingar hade slöja och vi bodde i Baghdad fram till början av 80 talet. 3ebaya, den irakiska versionen av slöja har alltid varit del av den kulturen..

 7. NoToReligion! 07 september 2017

  Bahlool är en man som tycker sig ha rätten att tala om för kvinnor hur de ska klä sig för att han inte ska få kåtslag. Han är ett lysande exempel på själva problemet. Alla som tycker att han ska ha rätt att peka finger och kommendera främmande kvinnor tar genast på sig en slöja. Men jag tycker inte ens han ska få yttra sig. Jag tycker att vår lagstiftade yttrandefrihet ska undantas just honom. Är hans synpunkt mer värd än min? Hur och varför?

 8. Bahlool 11 september 2017

  Du är ju pantad. Så du tycker jag har inte rätt att ha en åsikt, men att du får ha en åsikt att stoppa min åsikt? hahaha..vart har du sett mig förbjuda någon att yttra sig fritt? Det är skillnaden på fascister som dig och yttrandefrihetskämpar som mig

 9. NoToReligion 11 september 2017

  Självklart har du rätt till din åsikt men här kommer dåliga nyheter för dig, det har jag också. Och min åsikt är att du inte har det minsta att göra med hur kvinnor klär sig. Du har inte med saken att göra. Det är inte din sak och om du går omkring och tror på något som lurat dig till den åsikten så kan du sluta tro på den smörjan nu ikväll.

 10. Bahlool 12 september 2017

  Sådana som du föredrar att utnyttja kvinnorna, därför ni föredrar att de visar sig nakna, att de utnyttjas av er i porrbranschen och där de objektiveras lol..och jo, jag har lika mkt rätt att ha en åsikt om HUR de klär sig, såsom jag har en åsikt om hur du klär dig. Sedan om min åsikt påverkar dig eller ej eller dem eller ej, är en annan sak. Det är det fina med yttrandefrihet, min åsikt stör inte dem eller dig, den påverkar inte er, det är skillnad på att ha en åsikt om dessa saker och det du gör, där du VILL TVINGA MIG att inte ha en åsikt..ser du skillnaden? Du är praktexempel på en hycklare, som vill ha yttrandefrihet, så länge den passar dig och din agenda…

 11. NoToReligion! 12 september 2017

  Jag = ”Självklart har du rätt till din åsikt ”
  Du om mig = ”där du VILL TVINGA MIG att inte ha en åsikt”

  Allt börjar med läsförståelse. Om du själv ska hitta på vad jag tror, tycker och vilka verksamheter jag jobbar med så behövs inte jag. Då pågår allt i ditt eget huvud. Ett tips är att jag inte ser småflickor som sexobjekt som ska döljas så vuxna män inte ska få kåtslag. Dessa så kallade män behöver en psykiatriker och terapi och inte beslöjade flickr och kvinnor.

 12. Bahlool 12 september 2017

  Därför så många vita män åker till Thailand och är pedofiler 😉 Därför Sverige hade i över 50 en benägenhet att ligga med djur, det är det roliga med såna som dig, ni gillar skylla på andra men är såååå sjuka och har en sådan sjuk mentalitet 😉

 13. NoToReligion! 13 september 2017

  Tråkigt att du vantrivs här och att vårt samhälle är så bristfälligt och byggt av människor med sjuk mentalitet. Jag förstår att du är här på en studieresa som avskräckt dig.

 14. Bahlool 21 september 2017

  Vantrivs? Är du dum eller du bara leker dum? Studieresa? Jag njuter av att leva på dina pengar och skatter, så varför skulle jag vilja åka vidare?

 15. NoToReligion! 22 september 2017

  Jaså du njuter i ett samhälle byggt av människor med sjuk mentalitet?
  Det glädjer mig. Ta pengarna. Vi gillar att se sådana som dig dansa och uppträda.

  Svaret på din andra fråga är ”jag leker dum”. Varför skulle jag annars ha en sådan här idiotisk diskussion?

 16. Bahlool 24 september 2017

  Nah tror mera du är dum..men all good

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *