Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Oh God..Why me?????

När jag var yngre var jag en rätt dum person, jag menade att Allah straffade mig så hårt, för jag var tvungen att ta ansvar för mina syskon eller för att jag var tvungen att be, eller för jag var tvungen att göra mina läxor. Jag menade att Allah straffade mig extra hårt för jag hade skadat mig, eller för att jag hade behandlats illa.

Ju äldre jag blev, desto mera insåg jag att Allah inte utvalt mig till att lida, utan tvärtom. Jag räddades undan döden minst 10 gånger, jag har hälsan, jag har känt både lycka och sorg, jag har fått leva i många år. Ibland när tankarna för iväg, så brukar jag frågar jag mig varför folk säger livet är kort, vi får leva i 50-70 år, vad mera vill man begära?

Arthur Ashe var en legendarisk Wimbledon spelare, han höll på att dö i AIDS då han hade fått en hjärtoperation 1983, blodtransfusionen han fick var infekterat. Från hela världen fick han brev från sina fans. Ett av breven innehöll texten:

“Oh Gud, varför var han tvungen att välja just dig för en så hemsk sjukdom?”

Till detta svarade Arthur:

Över hela värlrden börjar 50 miljoner barn spela tennis, 5 miljoner lär sig spela tennis, 500 000 lär sig spela tennis professionellt, 50 000 kommer till tennisbanan, 5000 når uttagningen, 50 når Wimbledon, 4 når semifinalen och 2 når finalen.

När jag höll i pokalen, så frågade jag aldrig Gud varför just jag?

Och idag i smärtan, borde jag inte heller fråga varför just jag.

Glädje håller dig söt, umbäranden håller dig stark, sorg håller dig mänsklig. Misslyckanden håller dig ödmjuk, succé håller dig strålande. Men enbart tro och attityd håller igång dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *