Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Vem bryr sig om 25 miljoner dör?

Till slut mötte mördaren, brottslingen, terroristen och USAs före detta allierade Kemiske Ali, sitt öde. Till slut ska han nu stå inför en hårdare domare, en domare som kommer att ställa honom till svars för alla sina illdåd.

Mördaren som mördade kurder och shiiter, mördaren som förstörde Irak, har nu äntligen hängts, tyvärr utan att få utstå den tortyr han borde ha fått utstå, den tortyr han lät andra få känna på.

Liten dokumentär om hur shiiterna massakrerades i sitt uppror 91, då Bush den äldre hade uppmanat dem att göra uppror mot Saddam. Nära irakierna styrde 17 utav 18 provinser, så insåg Bush att man inte kunde låta shiiterna få makten, man var rädd för ett nytt Irak. Så man gav Saddam tillåtelse att använda sig av sina helikoptrar för att slå ner upproret, samtidigt avväpnade man alla irakier man påträffade med vapen. Massakern kunde börja. Medan man skapade en no flyzone i norra Irak, för att skydda kurderna, så gjorde man inget för att skydda shiiterna i söder. Hundratusentals slaktades och miljoner flydde landet. Saddam fick sitta lite längre tills man tröttnade på honom och han störtades på 2000-talet. USA, cynismens mästare.

En kortare dokumentär som belyser vad han ansåg om irakierna: ”även om 25 miljoner irakier dör, så har vi ju kvar 5 miljoner som bygger upp landet”.

En längre dokumentär om denna mördare, som låter både kurder och shiiter komma till tals om vad de anser borde ha skett med denna mördare.

Kemiske Ali avrättad – DN.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *