Press "Enter" to skip to content

Negrar får inte synda

Mångårig sponsor lämnar Tiger Woods – DN.se.

Jag är en person som avskyr otrohet och jag ogillar Tiger Woods för sina otrohetsaffärer, särskilt när han har en vacker kvinna hemma som väntar på honom. Jag vet inte vilka personliga problem de har och vad som skett eller om det inte skett något och han är bara en man som föredrar otrohet och föredrar att svika sin fru och sin familj, men nu börjar det ändå gå för långt.

Olika sponsorer  har tagit ställning mot Tiger Woods, frågan jag ställer mig är, hur mycket har det med hudfärgen att göra? Vi hade en viss president vid namn Bill Clinton i vita huset, han syndade inte genom att vara otrogen, utan han var otrogen i sitt hem, och sedan ljög han inför 300 miljoner amerikaner när han i teve talade om att han inte legat med damen ifråga. Istället för att sponsorerna (väljare och bidragsgivare) drog åt sig öronen, så omvaldes han efter sin lögn, han är än idag en av de mest betalade talarna, han är älskad och reklam görs i teve, även här i Sverige, med hans ansikte som dragplåster för lotterier och för olika ”freds och miljöprojekt”. Varför straffades inte han? Har inte hudfärgen något med saken att göra?

Vad är Tiger Woods stora brott? Att han varit otrogen eller att han är svart? Rasismen är rätt uppenbar, många stora kändisar har varit otrogna och deras kvinnoaffärer har varit och är fortfarande petitesser i sammanhanget. Jag själv hade föredragit att man straffat alla otrogna, men när man tillåter vita kändisar komma undan med dessa ”felsteg”, varför inte en svart golfspelare?

12 Comments

 1. M
  M 14 december 2009

  Wow, trodde aldrig någon skulle kunna spela hudfärg-argumentet. Illa.

  Kommer du ihåg en vit snubbe vid namn Bill? Inte? Efternamn Clinton, hjälper det? Det är USA, mentaliteten skiter fullständigt i hudfärgen, och väljer istället på att spela över totalt pga hans privatliv. De enda som tar det här som man borde är exempelvis Nike, som står kvar med argumentet att han fortfarande är världens bästa golfspelare – Och är det inte det vi bryr oss om? Inte är det vem han knullar, för att se det krävs nog att du köper tv 1000…

 2. Bahlool
  Bahlool 14 december 2009

  Sverige verkar bry sig mycket då man läser om honom och hans otrohetsaffärer i varenda tidning och det har gått så långt att även tv och debattprogram avhandlar det.

 3. PeterSinerFanboy
  PeterSinerFanboy 14 december 2009

  Angående Clinton; 1997 blev han omvald till president och rykten om hans otrohet kom ut först 98. Tidningarnas drev innan och efter att det att Clinton erkände i domstol var massivt och händelsen fick till och med namn som Monicagate.

  ”The wide reporting of the scandal led to criticism of the press for over-coverage.”

  Förutom att det skämtades grovt om händelsen, än idag också, och republikanerna tros ha tagit hem segern 2000 pga händelsen fick Clinton även en del kännbara straff:

  ”President Clinton was held in contempt of court by judge Susan D. Webber Wright. His license to practice law was suspended in Arkansas and later by the United States Supreme Court. He was also fined $90,000 for giving false testimony.”

  Naturligtvis tog många avstånd från Clinton efter händelsen och det är naturligt att en sponsor avslutar ett samarbete om de tror en skandal rinner över på deras eget varumärke. Vi kan nog vara ganska säkra på att någon rasism är absolut uteslutet i den här frågan…

 4. Bahlool
  Bahlool 14 december 2009

  Om det inte har något med hans hudfärg att göra, varför denna stora skandal? Varför drar man sig undan honom på det här viset? Fick han sponsorer för att han var duktig eller för att han var gift?

  Clinton left office with an approval rating at 66%, the highest end of office rating of any president since World War II.[12] Since then, he has been involved in public speaking and humanitarian work. Clinton created the William J. Clinton Foundation to promote and address international causes such as treatment and prevention of HIV/AIDS and global warming.

  Så även efter hans otrohet och hans lögner, hade han 66% stöd
  http://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Clinton

 5. Bahlool
  Bahlool 14 december 2009

  Så han belönades av befolkningen för att ha ljugit och varit otrogen..lol

  Clinton’s job approval rating ranged from 36% in mid-1993 to 64% in late 1993 and early 1994.[94] In his second term, his rating was consistently ranged from the high-50s to the high-60s.[95] After his impeachment proceedings in 1998 and 1999, Clinton’s rating reached its highest point at 73% approval.[96] He finished with an approval rating of 68%, which matched those of Ronald Reagan and Franklin D. Roosevelt as the highest ratings for departing presidents in the modern era.[97]
  As he was leaving office, a CNN/USA TODAY/Gallup poll revealed 45% said they’d miss him. While 55% thought he ”would have something worthwhile to contribute and should remain active in public life”, 68% thought he’d be remembered for his ”involvement in personal scandal”, and 58% answered ”No” to the question ”Do you generally think Bill Clinton is honest and trustworthy?”. 47% of the respondents identified themselves as being Clinton supporters. 47% said he would be remembered as either ”outstanding” or ”above average” as a president while 22% said he would be remembered as ”below average” or ”poor”.[98]
  The Gallup Organization published a poll in February 2007 asking respondents to name the greatest president in U.S. history; Clinton came in fourth place, capturing 13% of the vote. In a 2006 Quinnipiac University poll asking respondents to name the best president since World War II, Clinton ranked 3% behind Ronald Reagan to place second with 25% of the vote. However, in the same poll, when respondents were asked to name the worst president since World War II, Clinton placed 1% behind Richard Nixon and 18% behind George W. Bush to come in third with 16% of the vote.[99]
  In May 2006, a CNN poll comparing Clinton’s job performance with that of his successor, George W. Bush, found that a strong majority of respondents said Clinton outperformed Bush in six different areas questioned.[100] ABC News characterized public consensus on Clinton as, ”You can’t trust him, he’s got weak morals and ethics – and he’s done a heck of a good job.”[101] Clinton’s 66% Gallup Poll approval rating was also the highest Gallup approval rating of any Postwar President leaving office, three points ahead of Reagan.[12]

 6. orka
  orka 14 december 2009

  ”Bahlool
  14 december, 2009 kl 03:23
  Sverige verkar bry sig mycket då man läser om honom och hans otrohetsaffärer i varenda tidning och det har gått så långt att även tv och debattprogram avhandlar det.”

  kanske för att hans ”fru” är svensk 😉

 7. Bahlool
  Bahlool 14 december 2009

  Orka är det därför dansk tv och tidningar rapporterar om det så mkt? är det därför sponsorer börjat bryta kontrakten med honom? För han har en svensk hustru? hehe..

 8. Jonas Franzen
  Jonas Franzen 14 december 2009

  Nej jag blir faktiskt också lite road av att någon spelade ras-kortet. Herregud, klart det inte har med hudfärg att göra…

 9. Bahlool
  Bahlool 14 december 2009

  Jonas jag berättade för några om att slöjan på min syster, inverkade på min försäljning, och då var folk som du, också ”roade” av att man tror att slöja skulle inverka. En dag hade jag turen att dejta en tjej som inte visste om islam eller att jag hade systrar med slöja, så hon berättade att hon vägrade äta på en pizzeria där hon hade sett en beslöjad tjej jobba.
  Enligt dig och andra så diskrimineras folk inte pga hudfärg eller religion på arbetsmarknaden, inte heller på bostadsmarknaden 😉
  Du får gärna komma med logiska resonemang för varför man bojkottar honom på det här sättet?

  ps: Idag såg jag på tv4 att man talade med en författare som (är svensk) och som är på samma bana, att det har med hans hudfärg att göra, journalisten var som du, indignerad över att hudfärg skulle spela någon roll..vi erkänner inte våra fördomar och vår syn att en neger inte kan vara med en vit, att en person som bara 40 år sedan inte fick sitta på samma sida av bussen som en vit, inte fick vistas i samma lokaler, plötsligt ska skaffa barn med en vit, blond kvinna..Om du har några logiska resonemang för att det är någon annan anledning att man gör en så stor grej av det, så visst, kom med det 😉

 10. kalle
  kalle 14 december 2009

  wow, baloo, du verkar ju rätt puckad

 11. Bahlool
  Bahlool 14 december 2009

  japp kalle..du kom med så otroliga argument, att jag måste medge, du vann..du har rätt..jag är överbevisad..ditt intellekt och din intelligens fick mig att se misstagen i min logik..wow alltså..dina argument knäcker!! Grattis! Din mamma måste vara riktigt stolt över dig och din mentala kapacitet..suck..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *