Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Den depraverade wahabismen

..:: وكالة أنبـــــــــــــــاء براثا ::...

Länken är tyvärr på arabiska, men även om jag inte är för missionerande, så är den här nyheten intressant. En av de mest kända predikanterna på kanalen Iqra, en arabisk wahabisk salafisk kanal, satt på tv och deklarerade att efter 3 års studier, han valt att bli shiamuslim.

Händelsen kunde ses live av miljoner tittare, tittare som började ringa in och skriva till kanalen och fördöma personen ifråga å det värsta.

Varför är det här en nyhet? Eftersom Wahabismen och Salafismen är sjukdomar som spritt sig bland de sunnitiska massorna. Gamla sunnitiska lagskolor har vänts ryggen för dessa ”nymodigheter” av barbari och okunnighet. Man har börjat ifrågasätta varför folk sätter ut gravstenar och varför folk följer Profetens Sunnah, hans sätt, att använda sig av Tawassul.

Islam är inte enbart under attack och hot av väst och Israel, men även av sådana här inriktningar, inriktningar som gett oss så fina saker som Talibanerna, massmord på muslimer i Irak och Pakistan och det har gett oss inriktningar som skapades av engelsmännen för att splittra och förstöra islam innifrån.

Sheikh Habeeb Al-Ja’fri intervjuades av kanalen och när han då sade att han efter tre års studier valt shiaislam, så kunde man se på moderatorns min att han blev mållös.

Att just en salafi vänder salafismen ryggen är en stor seger för islam. Så länge folk blir sunnis eller shias spelar ingen roll, men att välja Wahabismens cancer, är ett misslyckande för oss sunnis och shias, som inte klarade av att förklara sann islam för människorna.


53 kommentarer

 1. Bahlool 08 juli 2009

  http://www.sunnah.org/publication/salafi/refutation.htm
  Sunnis som tar avstånd från wahabismens fitna..har nog 10 tal andra sidor där sunnihemsidor tar avstånd från er wahabiter. Så vad du säger och hävdar spelar väl mindre roll med tanke på att gruppen ni säger er representera inte erkänner er och tar avstånd från er?

 2. Bahlool 08 juli 2009

  Dear Brothers and Sisters,

  A few months ago Mohammed M Saleem, who said that he was raised in Saudi , placed on the web a book called, ”The Other Side Of Sufism”. This book which I’ll call TOSOS for short has been widely distributed in Saudi backed Masajid, and presents the views of the anti-Sufi movement known as Wahhabism or as they call themselves, ”Salafis”. This group has been condemned by hundreds of scholars of Ahl al-Sunna[the true way of Islam] ever since its inception about a couple of hundred years ago. TOSOS is authored by, ”AA Tabari” who is unidentified otherwise in the book. It is put out by the ”Revival of Islamic Heritage Society”, as they call themselves, to which no address or location is given.

  http://www.sunnah.org/publication/salafi/tosos.htm
  Sunnis som tar avstånd från wahabismen/salafismen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *