Press "Enter" to skip to content

Skrämmande demokrater

Jag fick från min vän Daniel höra att vi har omskrivits..jag blir glad när min fanklub ökar. Jag menar såna här demokrater, som har en viss syn på vad vi tror på vad vi inte tror på är för härliga.

Den här bloggaren skriver mest om antisemitism, han menar att all kritik av Israel är antisemitism..han menar också att han beklagar sig över annan rasism osv..skitsnack. Den stora faran för världens fred är just Israel, en stat han försöker försvara genom att baktala länder som Iran och dess supporters. I dagarnar har jag fått läsa ännu fler som försöker försvara Israel och dess existens, en existens som är grundad på rasism mot araber och islamofobi. Jag tycker det är beklagligt att man är så okunnig och ändå kallar sig en välutbildad vuxen människa. Israels existensberättigande är  lika med noll, inte för att de är judar, inte för att de är demokrater, utan för att de bryter mot alla mänskliga regler det finns lagar och avtal för. Det Israel gör är att förvägra det palestinska folket dess rätt att existera, det Israel gör är att skapa en stat på bekostnad av ett annat folks stat, på bekostand av ett annat folks rättigheter på bekostnad av ett annat folks värde.

Det kommer alltid finnas stollar som den här, som försöker byta samtalsämne och försöker försvara det som inte går att försvara…Mellanöstern utan Israel skulle vara mycket fredligare..länge leve motståndet mot förtrycket och ockupationen om deet heter Hamas eller Hizbollah spelar ingen roll, om det är religöst eller vänsterorritenterat spelar även det ingen roll, det viktiga är att vi ska stå emot stater som försöker erövra och förtrycka andra stater och folk…Hur många stater har kunnat komma undan med det som Israel kunnat komma undan med?

onsdag, juni 03, 2009

Aldebes hållning är farlig

Mahmoud Aldebe är den senaste att bli intervjuad på Mohamed Omars blogg. Aldebe är ordförande för Sveriges muslimska förbund (SMF) som är den största av organisationerna som ingår i paraplyorganisationen Sveriges muslimska råd (SMR).

Det är naturligtvis beklämmande att en religiös ledare väljer att framträda i ett välkänt högerextremt forum. Samtidigt är det inte förvånande. När imam Abdal Haqq Kielan från Svenska islamiska samfundet för ett par år sedan markerade mot religiös extremism blev reaktionen från Aldebe hård. Enligt Kielan har han själv av Aldebe kallats för ”en jude som konverterat till islam för att förstöra för muslimerna”.

Aldebe medverkar även på siten Muslim Nytt, en gruppblogg som drivs av Daniel Lillman (debattören bakom radikalislamitiska Alternativmedia.net), Bahlool (anhängare av regimen i Iran, bloggar på bahlool.se) och den högerextrema debattören Mohamed Omar.

På Muslim Nytt har man bland annat publicerat gästinlägg från Lasse Wilhelmson och Mohamed Omars intervjuer med honom. I den senaste påstår Wilhelmson att ”det var judarna som förklarade krig mot Tyskland”.

Det är alltså i den bloggen Mahmoud Aldebe har skrivit flera gästinlägg. Däribland ett där han skriver om ”angreppen” mot Mohamed Omar. Enligt Aldebe har Omar ”tvingas till retträtt från offentliga debatten pga den nya åsiktsregistrering som utövas av samhällsdebattörer”.

När Aldebe skrev inlägget var Mohamed Omars åsikter väl kända och hans kopplingar till nazistsympatisörer och andra extremister likaså. Omars blogg hade vid det här laget en längre tid fungerat som en tummelplats för grov homofobi och antisemitism och andra antidemokratiska strömmningar.

Mahmoud Aldebe tycks alltså se avståndstagande från och kritik mot högerextremism, antisemitism och homofobi som en otillbörlig ”åsiktsregistrering”. Det är en oerhört farlig och ansvarslös hållning, särskilt när den uttrycks av en församlingsordförande.

3 Comments

  1. Mohamed Omar
    Mohamed Omar 04 juni 2009

    Herr Lehman är en judisk etnisk aktivist och sionist som låtsas bry sig om rasism, fast mig veterligen har han aldrig sagt ett ord om den judiska rasismen och världens mest rasistiska stat, Israel.

  2. Bahlool
    Bahlool 04 juni 2009

    Du får lugna ner dig med dina artiklar jag hinner inte läsa allt så snabbt 😛

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *