Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Man inser realiteten när man förlorat makten

Olmert: Dela Jerusalem – DN.se.

Israels ministrar förstår och inser realiteten först när de förlorat makten. Ehud Olmert, anklagad för korruption, är avgående premiärminister. Han har insett, att för att få fred, så måste Israel återlämna land de ockuperat i sitt aggressionskrig 1967. Något som omvärlden krävt av dem. Araberna föreslog evig fred, om Israel gick med på återlämnadet av land de tog 1967.

Realiteten slog Ehud Olmert, först när han lämnade makten, rätt bisarrt. Varför kan inte de som har makten i dagsläget inse de här sakerna?

Vidare skrivs det om att Iran har tillräckligt med kärnbränsle för att skaffa sig kärnvapen. Än en gång går USAs pr igång, än en gång går propagandan och utmålar en stat till en skurkstat som är en fara för världen. Kan tilläggas att några representanter för underrättelsetjänsten gått ut och sagt att Iran inte är ute för att skaffa sig kärnvapen och inte har förmågan att göra så heller.

Man måste beakta att Iran inte startat ett krig på 200 år. Deras enda brott är att de är emot USAs inflytande i mellanöstern. USAs inblandning grundar sig i två enkla saker:

1. USAs stöd till Israel har lett till att Iran ses som farlig för omvärlden. Iran är enbart en fara för Israel, genom att de skickar lite pengar och lite vapen då och då till det palestinska motståndet mot Israels ockupation. Vi i Sverige gjorde samma sak 60 år sedan när vi stödde danskar och finnar med vapen och med pengar.

2. USAs avsky för Iran beror också på oljan. När oljan börjar sina, så blir det än viktigare att kontrollera råvaran. Länder som Iran, Irak och Saudiarabien har några av de största tillgångarna på olja. Att stater i mellanöstern inte skulle lyda USA, ses som ett stort hot mot USAs intressen. Så om vi vägrar sälja järnmalm och någon stormakt vill ha tillgång till det, så måste vi lyda. Iran måste lyda.

Kan tilläggas att USA bygger en ambassadbyggnad som ska rymma 3000 personer i Irak. Sen när behövs en ambassad med 3000 anställda? Ambassaden kommer enbart vara till för att spionera och skapa kaos i Iran. Därför man kör med talet om att Iran är ett hot mot omvärlden, Irak sades också ha varit ett hot mot omvärlden, ändå hade de inga massförstörelsevapen, något som USA anklagade dem för.

Det är enkel strategi; går Iran under så går även motståndet mot Israel under, ett motstånd som är befogat och rättfärdigt. Alla ockupanter måste bekämpas, det är alla folks rätt.

De enda som verkligen stödjer det palestinska folket är just Iran och Hizbollah och USA har lurat i västvärldens befolkningar att dessa två är onda och måste bekämpas.

4 kommentarer

 1. hm 07 mars 2009

  ”Araberna föreslog evig fred”

  Det är omöjligt om man läst koranen och hadeeth…att du ens skriver något visar på vad du är…fast du kanske inte har läst dina egna böcker?!?!?!

  Vill du bevisa att Islam är ljuset så finns det en tävlig för dig – om Islam är på riktigt så vinner du den…du kan förlora mångmiljoner, men du kan också vinna mångmiljoner…är du en riktig muslim så ställer du upp på den.

  Här har du länken
  http://www.inthenameofallah.org/challenge.html

  Vad sägs om detta??

 2. hm 07 mars 2009

  En sak till.
  Iran har snart bara gamla gubbar i sin arme, barnafödandet är lågt…Iran måste kriga snart eller inte alls…detta kan du som är muslim med lätthet kolla upp…om tio år är Iran inte något hot längre. Så vi får se vem som gör vad…”time always tell”

 3. hm 07 mars 2009

  Om du vinner tävlingen så kan du förmodligen starta en egen muslimsk tidning här i sverige…jag antar att presstödet fortfarande finns och att skapa jobb nu i orostider skulle göra dig populär – inte minst bland muslimer här i sverige. Förutom då förstås att du skulle nå ut till en större publik.

 4. Bahlool 07 mars 2009

  hm jag tror jag läst mera I koranen och i hadith än du gjort 😉
  Du verkar vara rätt konstig, vad snackar du om att Iran inte har något barnafödande?
  En muslimsk tidning är på väg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *