Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Jag är rojalist..men inte när det gäller bröllopet.

Hovet begär pengar för bröllop – DN.se.

SvD

Ett av mina främsta minnen från tiden innan jag kom till Sverige, var ett fotografi på kungen och hans drottning. Jag gillade dem, jag gillar dem, jag gillar Sverige och jag gillar Sveriges kungahus. Jag vill gärna att det förblir ett kungadöme, såsom det är idag men, nu kommer ett stort men!

Jag ogillar tanken på att svenska folket ska betala för två rika personer, som har råd att fixa sitt eget bröllop. Kommer det göra reklam för Sverige? Ja! Kommer det leda till att turismen ökar? Ja! Har jag eller svenska folket bett dem gifta sig? Nej!

Äger man gym och äger man aktier och har man fina bilar och har pengar på banken, då är det fel och rätt bisarrt att Sverige ska betala för att de inte vill ta ur sina egna fickor. Det här påminner om de här företagschefer, de som menar att arbetarna ska gå ner i lön, men inte cheferna, de där cheferna på Volvo, som menar att under de här kristiderna, när staten måste in och hjälpa dem få lån, det är då de ska få höja chefernas löner.

Sånt är patetiskt och kommer enbart att fjärma befolkningen från kungahuset. Man kan inte kräva pengar, när man själv har råd med bröllopet. Har kungahuset verkligen inte mera vett än så här?

Jag är rojalist, men inte idag. Idag vill jag att kungen går ut och säger jag står för bröllopet, det är min dotter, det är min svärson. Jag ska betala kalaset, det var jag som fick barnet, inte Sverige. Hon kommer få tillräckligt med pengar i framtiden av oss svenskar..det borde räcka gott och väl.

17 kommentarer

 1. alyssa 04 mars 2009

  ja visst är det ett härligt land vi lever i = )

 2. Bahlool 04 mars 2009

  undrar o någon kommer betala för ditt och mitt bröllop?

 3. alyssa 04 mars 2009

  HAHAHAHAHAAHAA :O That was a good one 😛

 4. Jöns 04 mars 2009

  Vi svenskar har inget emot att Sverige betalar bröllopet. Svårt att förstå kanske, men så är det.

 5. Bahlool 04 mars 2009

  Många svenskar har problem med det jöns :=)

 6. alyssa 04 mars 2009

  hahaha…

 7. alyssa 04 mars 2009

  svenskar… ja, många svenskar har problem med det, vad menar du Jöns, att bahlool inte är svensk eller!? Jag tror han e lika mycket svensk som dig, men han är bara född i ett annat land. **Suck** hehehe…

 8. Jöns 04 mars 2009

  ”lika svensk som DU heter det”. Jag kan inte åka till Turkiet och plötsligt säga att jag är turk.

 9. Elinor 04 mars 2009

  Precis min åsikt! Jag gillar kungahuset men det här är ju absurrt. Framförallt på grund av dåliga tider i övrigt, men också för att de verkligen har råd! Varför ska vi betala för något de har råd med?

  Nej! Jag säger som du, just idag är jag emot kungahuset.

 10. Peter Jörgensen 04 mars 2009

  Jag vill inte betala för deras bröllop, har inte råd att gifta mig själv.

 11. Bahlool 04 mars 2009

  Jöns när blir man svensk? Jag är svensk enligt mitt pass, enligt mig själv och enligt mina vänner. Vad behöver man göra för att bli accepterad av dig?

 12. alyssa 04 mars 2009

  Jöns, jag tycker du är löjlig.
  Din hopplösa människa!

  Rättar du ALLA på nätet?
  Jag skriver inte värst akademiskt korrekt när jag skriver ett gb-inlägg…
  men tro fan att oavsett om man är född i Sverige eller ej, så har varje svensk medborgare rätt att kalla sig svensk.

 13. wot 04 mars 2009

  Om man flyttar hit från ett land vars regim inte förstår sig på mänskliga rättigheter och här i Sverige väljer att försöka införa samma typ av ideologi som i det forna hemlandet, stick i stäv med det mesta av de friheter och rättigheter som vi kämpat till oss under de senaste två hundra åren – skall man då kallas svensk?

  I rent teknisk mening är Bahlool svensk. Men i djupare mening kan det diskuteras.

 14. Pon 04 mars 2009

  Jöns: Ska du rätta folk bör du skippa citationstecknen då du uppenbarligen inte vet hur de ska användas. Vidare, när man kan kalla sig för det ena eller det andra
  är ganska subjektivt och i sammanhanget helt irrelevant.

  Slutligen, generalisera inte så förbannat! ”Vi svenskar har inget emot…” Vad fasen vet du om det? Hovet erhåller idag ett apanage på en bra bit över 50 miljoner årligen och kungens personliga förmögenhet uppgår till minst lika mycket. Att då i tider som präglas av varsel, sänkta löner, besparingar och en allmänt nedåtgående ekonomi äska om ännu högre anslag är definitivt något som många förnuftiga människor har något emot. Svårt att förstå kanske, men så är det.

 15. Bahlool 04 mars 2009

  wot vem har försökt införa Saddams styre här i Sverige? Jag var en av få som ville att rasister och nazister ska ha rätten att yttra sig. Att du talar om rättigheter som yttrandefrihet osv och ifrågasätter min svenskhet är rätt kul, då jag betett mig för friare friheter än du.

 16. Rune 04 mars 2009

  Fjärde kommentaren av Jöns. Nej, inte alla svenskar vill betala för deras bröllop. Inte jag, inte min fru, , inte mina barn, inte mina släktingar, inte mina vänner. Mer än de kan jag inte tala för, men det gör ju inte att ”alla” vill. Vi fick stå för vårt bröllop själva, så kan de väl likaså göra det?

 17. Bahlool 04 mars 2009

  Jag tror att Jöns hade problem med att en ”blatte” yttrade sig negativt än att jag var negativ mot själva bröllopet och vem som ska betala för det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *