Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Big Brother – med 10 åringar?

Ibland brukar jag säga only in the USA, bara där finns så många fiaskon och konstigt folk, det var innan jag kom till London och britterna…

Channel 4 har ett nytt program, som handlar om att 8 till 11-åringar ska bo i två olika hus, ensamma utan några vuxna. Ett hus för tjejer och ett hus för killar. Programmet har irriterat psychologer, som menar att barnen kan ta skada av detta test.

Man gav ungarna pengar och lät dem sedan leva utan föräldrar men med sina egna regler. Tjejerna skapade gäng (känner ni igen det här från de ”vuxnas” liv?, jag gör) där de talade illa om varnadra och mobbade vissa. En tjej blev så mobbad att hon mådde så illa att hon grät i kameran och ville att ”mardrömmen” skulle ta slut, det gjorde den inte. Tårar attraherar åskådare…

Killarna blev onyttiga, deras lek gick ut på att slå varandra och de åt allt onyttigt de kunde komma över. Samtidigt kunde lärarna se barnen på tv.

Enligt psychologen och några av ungarna, så krävs det regler för barnen. Jag har alltid tyckt att för mycket frihet kan vara lika skadligt, som för lite frihet. Vidare är det kul å se att barnen beter sig som vuxna, egentligen. Vi har också gäng; vi mobbar också varandra; vi äter också onyttigt (titta bara på min mage).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *