Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ashura 014

För att förstå skillnaden på Hussain och hans motståndare Yazeed.

Hussain var ättling till Profeten Muhammed. I koranen omnämns han som medlem i ahlul kisa, kappans folk. En dag hade Profeten Muhammed samlat sin dotter Fatimah, hennes man Ali, deras två söner Hassan och Hussain och lagt sin kappa över dem och sagt åt muslimerna att denna familj var renad från varje synd. I Koranen 33:33 omnämns den här familjen igen, att de är Ahlul Bayt, de är familjen som är renad från varje synd. Hadith (saker profeten sagt) och Koranen är överens om det här. Hussains blod, var heligt. Hussains blod, var helgad. Hussains blod var skyddad.

Profeten Muhammed har ofta sagt och gjort saker som visade på den höga status som Hussain och dennes familj besatt. Många år innan Hussain dog berättade Muhammed om hur han skulle dö, och vart. Hussain skulle bli ledare över de unga i paradiset, hans mor ledare för kvinnorna i paradiset. Denna familj var ofelbar. Det var anledningen till deras hemska öde. Hussain är från mig och Jag är från Hussain, lär Profeten Muhammed ha sagt. Hela denna familj hade en hög och otroligt helgad status och berättelserna om dem och deras öde är otroliga och många. Några av dem tillbeds som gudar, andra av dem var så rena så heliga att man försökte svartmåla dem men det gick inte. Ali, Hussains far omnämns i Koranen 300 ggr, och inte en enda gång med sitt eget namn. Så rädd var Profeten för att man skulle förstöra Koranen bara för att komma åt Ali och dennes familj..

Sen har vi Yazeed.

Yazeed var en alkis, en man som begick alla brott mot moral och etik som samhället och religionen på den tiden hade ställt upp. Han bombade de heliga städerna Medina och Mecka med katapulter, sen lät han sina trupper gå in och mörda männen, våldta kvinnorna och sedan mörda dem och barnen. Hans brott är oräkneliga.

Tyvärr ledde 1400 år av korruption till att man idag hittar ”muslimer” som hyllar Yazeed som en helig kung, som en god man, som en stor ledare. Vissa använder sig av orden RA, Radia Allah anu, må gud vara nöjd med honom, en beteckning man bara använder mot personer man anser vara goda..och Yazeed var allt annat än god.

När man tittar till den stora okunnighet som finns bland muslimer, så ska och måste man förstå vart den kommer ifrån. Den kom ifrån den tiden då dessa kungar kunde köpa sig fina ord från städernas elit. Yazeed och hans far Muawiya var otrogna och må gud straffa dem för sina illdåd.

Hussains revolt handlade inte om makt, det handlade om att stoppa en tyrann från att förfalska och korrumpera religionen och riket. När man fick höra talas om Hussains död, då började uppror efter uppror. Yazeed hade varnats av sin far Muawiya från att provocera fram en konflikt. Han lyssnade inte…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *