Press "Enter" to skip to content

Namnen på de 12 Imamerna (as) i sunni böcker

Namnen på de 12 Imamerna (A) i sunni böcker

En judisk man frågade Profetens (S) och sade: “O” Profet, vilka är dina efterföljare, så att jag kan hålla fast vid dem”.

Profeten sade: “Mina efterträdare är tolv.”
Den judiska mannen sade: “Detta är vad som står i Toran O profet, skulle du namnge dem för mig.?”

Profeten sade: “första efterträdaren och fadern av Imamerna, Imam Ali (as) sen Hassan och Hussain Så håll fast vid dem, och försök inte luras av de orden ifrån de okunniga för då kommer du dö under tiden… Ali Ibn Hussain Zayn al-Abideen”

Den judiska mannen sade: “I Toran och andra profetens böcker, har vi Eli, Shoubbar och Shabbir Och de är namnen på Ali, Hassan och Hussain Så vem kommer efter Hussain..?”

Profeten sade: “Hussain son Ali, kommer att kallas för Zayn al-Abideen. Efter Ali kommer att vara hans son Muhammad som kommer att kallas Al-Baqir. Efter Muhammed kommer att vara hans son Jafar som kommer att kallas.. al-Sadiq. Efter Jafar blir hans son Mosa som kommer att kallas al-Kadhim. Efter Mosa blir hans son Ali som kommer att kallas al-Ridha. Efter Ali kommer att vara hans son Muhammad som kommer att kallas al- Taqi. Efter Muhammed kommer att vara hans son Ali som kommer att kallas al-Naqi. Efter Ali kommer att vara hans son Hassan som kommer att kallas al-Askari. Efter Hassan kommer att vara hans son Muhammad och han är Mahdi och Mahdi. han kommer att fylla denna värld med rättvisa när det kommer att fyllas med orättvisa.

(Yanabee al-Mawadah sidan 442-443)

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *