• Återigen Gertrude Bell…

    Den ökände spionen och en av orsakerna till fundamentet för Iraks misär och problem, Gertrude Bell, får här mothugg av en engelsman:

    Hon föreslog att Englands nyskapade flygvapen skulle öva på irakiska avlägsna byar, då detta kunde skydda för insyn och skulle inte få samma slags respons än om det hänt i andra delar av världen. England använde sig av gasattacker mot irakiska motståndsmän och deras familjer, något som Bell även hon föreslog till sina vänner i den engelska militärens ledning.

    Damen avskydde shiiterna så pass mycket att hon var en av de personer som såg till att England satsade på sunniterna som ledare över majoriteten i Irak, shiiterna. Det ledde till att vi idag får leva med hennes hat för shias och dess resultat i form av Saddam Hussein och ISIS.

    images

    Post Tagged with , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up