• ETT HUS I PARADISET

  ETT HUS I PARADISET

  Det fanns en gammal familj som var ekonomiskt stabilt, de tjänat tillräckligt men bodde i en enkel liten koja. De hade inte rätt mattor bara smått och gott av det här och där, inga fina möbler, bara ett enkelt hus med inga lyxiga grejer.

  Folket i gemenskapen och som bodde i närheten brukade besöka denna kvinna som bodde i denna lilla koja och de skulle se hur nedgånget hennes hem var och de pratade och baktaklade henne i gemenskapen.
  ”Har du sett vad dumpa de bor i, det är en skam! De har inte ens stolar att sitta på inga mattor. Deras tapeter skalar sig av vad gör de med de pengar de tjänar? Hennes man har högt betalda jobb! ”.

  En dag en av kvinnans vänner gick till hennes hus och de sitter pratar och vännen säger ”din man har ett välbetalt jobb så varför river du inte ner detta huset och bygger om den ?”.

  Kvinnan svarar ”Vi har ett annat hus s om vi använder våra pengar på istället eftersom vi inte se poängen med att spendera det här”.

  Kvinnans vän är förvånad och säger ”Åh jag inte visste att du hade ett annat hus, var är detta hus?”

  Kvinnan har svarat ”i Jannah”.

  Hur ofta inreder vi våra hem?

  Låt oss göra goda handlingar varje dag och långsamt ditt hus kommer att byggas i tegel av guld och silver. De mer goda gärningarna som du gör ditt hus har bygglov att växa låt oss hjälpa föräldralösa barn, änkor sjuka.

  Skriven av Fatima Mourtada

  11659296_952919168061597_6233453229528936802_n

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up