• Att se ner på en

  Att se ner på en

  Bland judarna fanns det en person, som var så fylld av synder och var så omoralisk, att de till slut skickade iväg honom från stammen. När han vandrade runt, kom han till en troende man, en man som hade en fågel flygandes över sitt huvud, och som gav honom skugga – så helgonlik var han.

  Syndaren sa, jag är skickad ut i exil, men om jag sätter mig i närheten av denne heliga man, då kanske Allah visar mig barmhärtighet.
  Så han satte sig nära den troende mannen. När den heliga mannen såg syndaren sätta sig bredvid sig, tänkte han för sig själv, jag är en troende man, medan han är en man med dåligt rykte, skickad ut i exil och hatad för sina synder, hur vågar han sätta sig bredvid mig. Den heliga mannen vände bort sitt huvud från syndaren och sa, gå härifrån!

  Just när han sa dessa ord, uppenbarade Allah till den tidens Profet:

  ”Gå till dessa två personer och säg åt dem att börja sina handlingar från början, allt ont syndaren samlat på sig och allt gott den troende samlat på sig är nu borta. Bara för att den heliga mannen visat förakt och arrogans.”

  Källa
  Shanidani-ha-e-Tarikh, Page 373; Mahajjatul Baiza, Volume 6, Page 239

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up