• Imam Alis a.s födelse

  Imam Alis a.s födelse

  Imam Alis a.s födelse var ett under i sig, ingen före honom hade fötts i Kaaban. Födelsen skedde 13 Rajab. Hans mor, Fatima bint Asad, kände stor smärta, och började be till Allah:

  Oh Allah! Jag tror på dig och i de profeter du skickade och de böcker du sände. Jag tror på min farfar Profeten Abraham, a.s som byggde den heliga Kaaba. Så för dennes skull, han som byggde detta hus och för barnets skull som jag bär i min mage, ber jag Dig göra mitt födande lätt.”

  Just då öppnades väggen till den heliga byggnaden, mirakulöst. När hon gick in, stängdes väggen bakom henne. Kort efter detta, födde hon sitt barn, vår älskade Imam Ali a.s.

  Detta visar oss storheten som Fatima bint Asad besatt, hennes barn och hennes höga status, i Allahs ögon. Så ingen betvivlar att Imam Ali a.s föddes som muslim och hans första ord bekände Profeten Muhammeds saw, profetskap. Profeten Muhammed saw, tog honom kärt i sina armar.

  imam ali födelse

  Imam Alis a.s första bad, gavs honom av Profeten Muhammed saw, med en profetia om att Imam Ali a.s en dag skulle ge Profeten saw, sin sista tvätt (man tvättar de döda). En profetia som besannades när Profeten saw dog. Profeten saw, reciterade Adhaan och Eqamah i barnets öron.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up