• 2011 års konstigaste fatwas

  År 2011 fick vi se några bisarra fatwas, religiösa dekret, från ”lärda” i den islamiska värdlen, däribland en fatwa om att kvinnor inte får ta i saker som gurka, för då började de korrumperas och bara tänka på snuskiga saker.

  I Marocko kom ledaren för de lärda i landet, fram till att en man kunde ha sex – med sin nyligen avlidna fru, eftersom det inte var uttryckligen förbjudet i islam. Samme man kom på en massa andra sexfixerade fatwas.

  I Somalia menade de wahabitiska Shabaab, att man inte fick äta Sambousak, trekantiga degar, fyllda med kött, ost eller vegetariska saker. Denna populära rätt, påminde för mycket på treenigheten som Kristendomen trodde på.

  I Egypten förbjöd en av de högsta lärda i Egypten, fäderna från att gifta bort sina döttrar med män som arbetat för NDP, partiet som innehade makten. Glömt var att man på al Azhar hade rätt bra relation med det partiet i det förgångna. Dock nu var de för ”korrumperade”…

  Mohamed Abdel Hadi, en av ledarna för wahabiternas Salafi al Nour partiet, menade att resultatet av valet, där partiet fick en oväntad stor seger, hade varit omnämnt i Koranen.

  Den mest bisarra fatwan var nog den som utfärdades i Egypten, och den utfärdades av Mohamed al Zoghbi, som sade att Djinnkött, var tillåtet. Tillåtet kanske, men folk förundrades hur de skulle få tag i djinner i förste hand, än mindre att äta dem…


  via2011: The year that saw the issuing of some of the weirdest fatwas.

4 Responsesso far.

 1. Sarah skriver:

  hahaha så bra detta är

  Man undrar vad vi har för muslimska bröder och systrar. Hur kan man komma fram till såna fatwas? Alhamdulilah för att dessa fatwas inte har spridits och blivit stora i västvärden. Då hade de börjat bli emot oss ännu mer. La hawla wala quata illa billah

 2. Bahlool skriver:

  hahha ja men ibn baz var en konstig prick 😛 orsaken för att våra kära wahabiter gör så mkt skit, är just hans fatwas 😛

 3. Zulqarnain skriver:

  Ha haha
  Tydligen kan en 2 årig ge fatwa också, var det inte saudiarabien där kvinnor skulle ge männen mjölk så att de kunde träda in i huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up