• collonell Baines möte med ödet

  Collonell Abdullah Baines möte med ödet

  Under andra världskriget var Baines stationerad i Irak, 4 mil söder om Bagdad, vid engelska flygvapnets bas vid Habbaniyah. När engelsmännen såg en fara att Hitlers grupper skulle invadera Irak och ta över oljefälten, befallade man 1942, att Baines skulle evakuera kvinnor och barn och åka iväg till Syrien. De skulle iväg genom öknen, där det inte fanns några vägar och enda sättet för dem att ta sig fram var med hjälp av stjärnorna på natten.

  Col. Baines var kristen men han var kunnig i islam, han hade läst om dess historia och särskilt historien om de 12 Imamerna. Han hade läst många böcker om den tolfte Imamen – Mehdin a.s. Han kände till berättelserna om de troende, som fick hjälp när de kallade på sin Imam. De kallade och Imamen kom. Alla i följet var kristna.

  Halvvägs på sin resa, hamnade karavanen med 5 jeeps i en sandstorm och åkte vilse. De förlorade hoppet och visste ingen utväg, de åkte runt runt runt i öknen. De visset inte vart de skulle åka och vart de skulle ta vägen för att hitta vägen till Damaskus. De bestämde sig för att slå läger där och alla i bilarna satte sig på marken och väntade på ett mirakel. En dag gick och en natt. En dag till började och de började känna hopplöshet och törst. Deras vattenreserver var nästan slut och barnen började klaga över törsten.

  Col. Baines visste inte vad han skulle göra då kom han ihåg att ifall du är i nöd, kalla på din tids Imam – Imam Mehdi a.s. Han tog upp sina händer, som i bön och slöt sina ögon och började i sitt hjärta be. Han sa:

  ”Vi är alla kristna här och vi är kanske syndare, men dessa barn är oskyldiga, de förtjänar inte att dö på det här viset. Oh Tidens Imam, hjälp dem komma ut ur denna öken.”

  Hans bön var inte ens klar, då han såg två män på hästar komma ridandes mot lägret, rakt genom sandstormen. De kom till lägret, och red raka vägen till Baines och frågade:
  ”Vill ni till Damaskus?”

  Baines sa, ja klart! Då sa de, följ oss. Jeeparna följde ryttarna ut genom stormen. Efter några kilometer, då blev himlen klar och stormen låg bakom dem. Ryttarna sa åt dem att åka rakt mot väst och då kommer de snart anlända till Damaskus. Efter några dagar, nådde de Damaskus och säkerheten. Col. Baines insåg att det var hans bön till Gud om att Hans Mehdi a.s, räddade dm och att hjälpen anlände pga denna bön.

  När kriget var slut, blev Baines muslim och ändrade sitt namn till Abdullah Baines och efter att han lämnat armén, bosatte han sig i Kent. Han berättade denna berättelse innan sin död, år 1965. Han bad även att man skulle sprida denna berättelse. För detta är sanningen och folk ska inte strunta i sanningen.
  Även då Imamen inte visar sig, så leder Imamenn människorna och försvarar den sanna tron. Även då han inte syns till, ser Imamen över världens affärer och händelser. En dag kommer Imamen att visa sig för oss, vid rätta tillfället, och som Profeten saw, förutsagt, kommer han att leda världen mot rättvisa och rättfärdighet. Få bort all orättvisa och all förtryck.

  Källa
  http://www.al-islam.org/kaaba14/15.htm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up