• 153 mördade kvinnor – Svensk hederskultur?

  Dödade – av sina män | 153 kvinnor dödade | Nyheter | Aftonbladet.

  Ett inlägg jag skrev 2009, såg det nu och tyckte det var bra att publicera det.

  I dagarna har Aftonbladet en serie artiklar om mördade kvinnor. Man har kommit fram till att det mördats 153 kvinnor på 2000-talet.

  Samtidigt har jag läst om två fall av hedersmord i Sverige under samma tidsperiod.

  När man surfar runt lite och tittar på SD och deras anhängare, så ser man att de, iranier mot islam och allahanda slags personer som avskyr mellanöstern och dess befolkning, försöker antyda att hederskulturen är något som tillhör just den islamiska kulturen.

  Är inte 153 mördade kvinnor, kvinnor mördade för att de nekade en man eller för att de bedrog en man eller för att de lämnade en man, även det en slags hedersrelaterat brott?

  I mellanöstern så är hedern en viktig sak, det är det för mig, det är det för alla jag känner. Om min heder såras av en kvinna i min släkt och jag väljer att mörda henne, då har jag begått ett hedersmord.

  Om jag bor i Sverige och min kvinna vill lämna mig eller bedrog mig och jag mördar henne, vad är det då om inte ett hedersmord?

  Jag läste igenom alla dessa kvinnors öden. Unga, gamla, arbetande, hemmafruar alla slags kvinnor fanns det där. Pålitliga och opålitliga, snälla och inte så snälla, trevliga och inte så trevliga, allt det är förhanden bland dessa kvinnor. Varför går folk inte man ur huset för att demonstrera mot detta våld? När man belyste hederskulturen hos kurderna i Sverige, då kom alla slags grupper fram ur deras hål och försökte antyda att det hade något med islam att göra, även när offren inte ens var muslimer.

  Då och då försöker dessa grupper att påminna världen om hur hemsk islam är och att man borde stödja tjejer som förlorat sin oskuld och man borde satsa pengar på upplysning och gud vet vad. Vart är dessa grupper när det gäller dessa 153 ?

  Jag försöker se skillnaden men kan inte hitta den.

  Män mördade Fadime och Pele och män mördade Emma och Liv.

  Män kände sig sårade i Fadime och Pele fallet och män kände sig sårade i Emmas och Livs fall.

  Jag tycker att svenska staten ska gå hårdare fram mot den hederskultur som finns hos svenskarna. Jag tycker även att Sverigedemokraterna, som äkta svenskt parti och försvarare av de svenska värdena ska gå ut och ta strid mot den svenska hederskulturen!!

  Det kan inte vara så att vi ser den invandrade versionen av hederskulturen som värre eftersom vi inte vill se de problem vi själva sitter på? Vi måste ju förvarna för invandrarna och särskilt för muslimerna och vad är bättre än att visa på vilka monster de är? Men vilka är de verkliga monstren?

3 Responsesso far.

 1. john skriver:

  Bra inlägg. Viktigt att belysa.

  Det är få som reflekterar över den svenska hederskulturen, utan det är någonting som ständigt tystas ner. Det handlar ju inte bara om när folk dödas, som du tar upp här (även fast det är lika viktigt), utan även om att barn inom familjer utsätts för våld och övergrepp. När det inte pratas om det kan det vara svårt att veta att det är fel – och varför. (Vilket i sin tur leder till att de utsatta personerna lyssnar på utsättaren och skuldbelägger sig själva för att de gjort ”fel”.)

  Men att tro – som många verkar göra – att det inte finns en svensk hederskultur som är likadan, eller åtminstone likvärdig, som andra kulturer är bara naivt. Folk måste förstå att det förekommer även här.

 2. S. skriver:

  Du borde göra något av ditt liv, du har information som inte många har och är oftast på rättvisans sida. Du har en förmåga att lyfta fram olika ämnen som är mycket känsliga kända som okända i dagens samhälle,samt att du gör det på ett kritiskt och provocerande sätt som får en att läsa till punkt och analysera det hela.. Finns inte många som du Bahlool så slösa inte din tid på en resturang(har för mig det du håller på med). Keep it up brother!

 3. Bahlool skriver:

  hahah tack..tror jag 😉 men jag måste väl leva av nåt 😛

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up