• Laylat al Qadr

  Laylat al Qadr speciellt 23 natten

  I dessa nätter, vill Allah att hans tjänare ska komma tillbaka till Honom. Så ge inte upp hoppet och lita på Hans förlåtelse och samtidigt ska man inte vara arrogant över de goda sakerna man gjort och förvänta sig saker.

  Be ärligt för dem som har gått vilse för Han vill att Hans tjänare ska återgå till Honom. Allah sa till Dawud a.s, att få tillbaka alla dem som gått vilse.

  Var vakna under natten och Ihya (återuppliva) natten. Även barn ska uppmans hålla sig vakna under natten för att lyssna på Koranen. Tvinga inte dem men försök att uppmuntra dem. Berätta för dem att det finns en tid då uppenbarelsen kom ner, och den tiden är enbart känd för Allah, så de som är vakna under dessa nätter, får extra mycket välsignelser då de är vakna hela natten. Eftersom bara Allah vet när den tiden är då uppenbarelsen kom, så får man välsignelsen utan att veta om det.

  Fatima a.s brukade låta Al Hassan a.s och al Hussain a.s vara vakna och ifall de blev trötta, fickd e halawa för att hålla sig vakna.

  Några hadither av våra Imamer om att stanna vaken under denna natt.

  1. Imam Musa al Kadhim a.s, den sjunde Imamen, sa att den troende kan komma närmare Allah genom att ha vaka på Qadr nätterna.

  2. Imam Ali a.s sa att hans fru Fatima a.s, inte tillät någon att sova på Qadr nätterna, hon menade att ifall man sov på dessa nätter, då berövade man sig själv fördelarna med dssa heliga nätter.

  3. Imam al Baqir a.s sa att på Qadr nätterna, kom änglarna ned till jorden för att se de troende upptagna i bön och i fasta.

  Saker att göra/tänka på under dessa nätter..

  1. Våra tankar borde under dessa näter vara, hur ökar jag mina kunskaper under dessa nätter? Många lärda börjar skriva sina verk, just under Qadr.

  2. Om du planerar att göra några goda dåd, att hjälpa någon behövande eller skriva en bok eller starta ett projekt, så borde ni börja dessa under dessa nätter.

  3. Försök att äta mindre under dessa nätter och göra amaal med ett brustet hjärta, för att visa upp en person som är i desperat behov av förlåtelse.

  4. Gör Laana på dem som mördade Imam Ali a.s. Vissa menar att de som deltog i mordet var de som planerade det, Qutab, Wardan och Ibne Muljim. Vissa lärda menar man ska även förbanna Naakitheen, de som gav bayya, trohetslöftet, och sedan bröt det, som Talha och Zubair. Vissa inkluderar även Qaasiteen, de som visste de hade fel, och ändå fortsatte sina brott, som Muawiya. Andra lägger även till Maarikeen, de som lämnad Imamen vid Siffin, i sticket.

  Läs Ziyaraat al Imam al Hussain a.s.
  Varför Ziyarat al Imam al Hussain a.s?
  För Imamen a.s är Witr al Mautur, alltså hans status är unik i Allahs ögon. Välsignelserna genom honom är större än alla masoomeen tillsammans. Det här betyder inte att han är spirituellt högre än Profeten saw eller Imam Ali a.s.

  Hans belöningar är större för det offer han gav i Kerbala. Gör neeya att göra sadaqa, hjälp någon som är i nöd. Gör neeya 99% till Ahlul Bayt och 1% till din familj.

  Gör Tasbih Fatimah a.s.

  Glöm inte att dygnet är 24 timmar..så när det är laylat al Qadr någon annanstans, då är det kanske dag hos dig. Så du kan fortsätta läsa och göra gott under hela dygnet, då det är Laylat al Qadr någonstans i världen.

  Recitera Allahuma Kulle Walayka Hujjat ibn Ul Hussain, för at säkerställa säkerhet för Imam al Zaman a.s. Recitera och lyssna på duas. Koncentrera dig i bönen det avhåller dig från synd i framtiden.

  Filosofi bakom sakerna du gör på Qadr nätterna.

  1. Ghusl renar inför resten av dina dåd de nätterna.
  2. De två rakaat med 7x Tawheed renar från denna världs shirk. Det hjälper oss avhålla oss för mycket från världsliga önskningar. Sifran 7 har med Adadul Kisra att göra, som betyder att när du vill deklarera nåt mycket, utöka och rensa synderna som mina 7 sinnen begått.

  3. Öppnanadet av Koranen – Dua börjar med att man svär vid Koranen för vad man fruktar och vad man önskar.

  4. Att sätta Koranen på ens huvud betyder att denna bok är min Raees, med andra ord ledare. Så man svär vid Ahlul Bayt att denna bok är vår ledstjärna i alla sammanhang.

  5. Gör laana, det betyder inte att Allah väntar på oss för att vi ska förbanna men att vi håller med Allah i Hans order och beslut och att jag stödjer dessa.

  6. Varför 70 gånger? Det betyder att vi svär och lovar att vi inte är som de som svek, bedrog och förrådde Ahlul Bayt.

  Post Tagged with , , , , , ,

6 Responsesso far.

 1. Fawziya skriver:

  Hej din terrorist jag trodde du stack till
  Damaskus och bombade syrier
  E du kvar i Sverige jag e förvånad

 2. Bahlool skriver:

  Måste ju hålla koll på zionistråttor som dig som lurar stackars svenskar 😉 Vad gör du här? Åk och slakta lite barn eller gör lite självmordsattacker 😉

 3. Bahlool skriver:

  Sen kul att en terrorist kallar andra för terrorister HAHAHAHHAHA

 4. islam skriver:

  Nar ska man sova under laylet al qadr ?

 5. Bahlool skriver:

  ju mindre man sover desto bättre..jag drack red bull gjorde mina saker och däckade vid 5 🙂

 6. FAWZIYA skriver:

  HAHA uqsimuh billah du är en TERRORIST DU ÄR JUH MUSLIM trots allt ,och det finns inga shiter i syrien
  sluta prata om syrien nek ecktek skriv om ditt fula land bagdada,kurder har rätt irakier fattar ingentiingg efterblivna lata och smutsigt folk

  YOU ARE THE SHIT OF THE IRAQ

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up