• Den brinnande hyddan

  Den brinnande hyddan..

  Den ende överlevande från ett skeppsbrott, hamnade på en liten obebodd ö. Han bad dag in och dag ut till Allah så att Allah skulle rädda honom, och varje dag, tittade han ut mot havet för att se ifall räddningen kom. Inget hände men han var hoppfull att Allah skulle rädda honom, så han fortsate be, dag in och dag ut.

  Till slut fann han sig i sitt öde och byggde en liten hydda som skulle skydda honom från vind och regn. När han en dag var ute för att söka efter mat, kom han hem för att se sin hydda brinna, röken bolmade upp högt mot himlen.

  Alla saker han hade kvar från skeppsbrottet, allt han hade som verktyg och det sista skyddet för vädrets makter, allt brann upp. Han kunde inte hålla sig längre:

  ”Oh Allah hur kunde detta hända mig?”

  Skrek han ut. Tidigt nästa morgon, just innan Fajr bönen, väcktes han av ett ljud från et skepp som närmade sig ön. Det kom för att rädda honom, han frågade besättningen hur de visste att han befann sig där, och de sa vi såg röksignalen från ön.
  Livet är som en berg och dalbana. Ofta får vi uppleva extrema situationer som får fram hopplöshet och trötthet i oss.

  Allahs Profet (saw) sade:

  ”Sannerligen, ifall Allah älskar et folk, så låter han dem genomgå hårda prövningar. Den som är nöjd, för honom finns bara belåtenhet, och den som är ilsken, på honom finns bara ilska.”
  (Hadith-Tirmidhi)

  Vi måste acceptera livets prövningar och lita på Allah. Det finns ingen som växer utan växtvärk. Livets hårda prövningar är viktiga för vår egen utveckling, så när det sker, acceptera dem, omfamna dem och de kommer aldrig låta dig förlora hoppet. Problem är för hjärnan vad träning är för musklerna; de stärker och gör dig tuff.

  Allah säger:


  …” Och bär med jämnmod det [onda] som drabbar dig!” Koranen 31:17
  och ”Var inte ledsen, för sannerligen Allah är med oss”. Koranen 9:40

  Det är lätt att tappa modet när saker går dåligt. Men vi borde inte förlora hoppet, Allah har sina planer, även i mitten av smärta och lidande. Allah taala säger:

  ”Ja, på prövningen följer lättnad!” Koranen 94:6
  och ”och den som litar till Gud behöver inget annat [stöd].” Koranen 65:3

  Så minns att nästa gång din lilla hydda brinner ned till marken, så kan det vara en röksignal till någon som hjälper dig å Allahs vägnar.

   

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up