Press "Enter" to skip to content

Imam Ali a.s och Umars dom om otukt

När Umar regerade kom en kvinna till honom och erkände äktenskapsbrott. Hon sa även, var snäll och ge mig straffet för sexförbrytelse.

När Umar hörde detta, gav han order om att man skulle straffa henne för sexförbrytelsen. Imam Ali a.s var närvarande och när han såg vad som skedde blev han förvånad över det som sades.
Han sa, Umar, fråga ut denna kvinna om hur sexförbrytelsen gick till. Kvinnan förklarade, jag var jättetörstig och i öknen, när jag gick en längre sträcka för att hitta vatten, såg jag ett svart tält som tillhörde en arab.

Jag gick fram till honom och bad om vatten, men han vägrade ge mig något vatten, om jag inte hade sex med honom. Jag vägrade och sprang iväg därifrån ut i öknen, mina ögon blev grumliga och jag kände att mina ben i kroppen höll på att brytas. Jag gick tillbaka till honom och gick med på att ha sex med honom för vatten.

Imam Ali a.s sa:

“Det är detta tvång som omnämns i versen..men vem som än är tvingad pga hunger, och accepterar att synda pga det, då kommer Allah med säkerhet att förlåta och visa barmhärtighet”.
Surah 5:3

Denna kvinna är inte skyldig för detta brott. Imamen befallde att släppa henne fri och så skedde.

(Burhan al-Qur’an)

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *