• Hazaris

  Sedan många år, har man förföljt shiiterna i Pakistan, särskilt utsatt är Hazaris, ättlingar till mongolerna, som är shiiter och som finns i Pakistan och i Afghanistan. Här är en 2 minuter film som belyser attentaten mot dessa stackare.

   

  Mera slakt på shias. Hemska bilder!!

  Det sprids myter, om att offren i Irak, är mestadels sunniter eller att konflikten i Pakistan är mellan shia och sunni, så är inte fallet och man behöver bara studera ämnet en tid, för att se det. I fallet med Irak har många stackars sunniter fått sätta livet till, men majoriteten av offren, har och är shiiter. Det är i shiitiska områden bomberna briserar, det är shiitiska politiker och präster, som attackeras. I Pakistan har det uteslutligen varit shiiter som varit offren – allt de säger är, vi älskar Ali, vi älskar Ahlul Bayt. Profeten saw, har i många hadither påtalat att kärleken för Ahlul Bayt kommer vara grunden för en misär för shiamuslimer, utan dess like. Vår kärlek är en kärlek som kommer gång på gång kosta oss livet. Ändå fortsätter shiiterna med sin sorg över Ahlul Bayt, ändå fortsätter shiiterna med den väg som vi slagit in på; varför? Vad är grunden till att shiamuslimerna kvarstår vid denna kärlek som kostar dem så mycket lidande?

  Måste klargöras, att det här är inte ett shia sunni problem, utan ett wahabi mot muslimer problem. Enda sunniterna måste ta ansvar för, är att de är tysta inför det här, att de ibland faller i fällan och sprider myter och lögner om shiiterna, att de gång på gång accepterar det här och inte tar avstånd från att wahabiterna kidnappat sunniislam.

   

  Dokumentär
  Hazarifolkets lidande

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up