Press "Enter" to skip to content

Folket ingen vill kännas vid

Rohingyafolket, ett muslimskt folk från Burma, har sedan årtionden varit ovälkomna i sitt hemland  Burma, och i hela världen för den delen. Ingen vill kännas vid dem, inte muslimska grannar som Malaysia och Bangladesh eller länder som Saudiarabien.

Rohingyafolket verkar inte ha gjort något fel, förutom att de har fötts som muslimer. Jag skrev om deras flykt några år sedan, men även jag har glömt bort deras namn och deras umbäranden. Imam Ali a.s lär ha sagt, värsta ödet är att vara främling i sitt eget land, dessa stackare är främlingar inte enbart i sina egna länder, men även överallt där de flyr…

Även demokratirörelsen i Burma, ogillar dem och stödjer då Burmas regims förtryck av Rohingyafolket

viaFolket ingen vill kännas vid | Utrikes | SvD.

2 Comments

  1. S
    S 12 mars 2012

    var på en föreläsning om situationen i Burma för 2 veckor sen , där även aktivisten förklarade att muslimerna var gruppen som var mest förtryckt där, liksom andra delar av världen, de riskerar sitt liv och flyr sen lever i soptippar och ändå tycker de att det är bättre än att stanna kvar i hemlandet, då börjar man verkligen undra vad för misär de lever i..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *