• Sveriges stöd till diktaturer

    Svensk hjälp till saudisk vapenfabrik – DN.SE.

    Sverige talar högt och stort om att man är för mänskliga rättigheter och att man är emot stöd och hjälp till diktaturer, då ter det sig märkligt att Sverige sedan många år haft ett samarbete med Saudiarabien. Varför är avtalet så hemligt, om man inte har något att dölja?

    Saudiarabien har inte bara ett stort tryck mot sin egen befolkning, där kvinnorna inte får köra bil och där man förtrycker befolkningen i östra Saudiarabien, utan man har även aktivt delaktigt i aggressionskrig och aktivt deltagit i att slå ned demokratirörelsen i länder som Bahrain. Saudiarabien är bakom problemen i Syrien, där man funnit saudiska vapen.

    Hur kan Sverige, som säger sig vara emot allt det här, bygga fabriker och lära ut hur man utvecklar en vapenindustri i Saudiarabien? Hur kan man ha mage att kritisera andra länder, när man aktivt stödjer förtryck och massmord? Genant!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up