• Profeten Muhammed förbannade Abu Bakr och Umar

  Jag är inte en av de shiiter som förbannar dessa personer i namn, men jag förbannar alla som sårade, bekämpade eller stod emot Ahlul Bayt. Här har vi dock den heliga Profeten som förbannar dem:

  Near his death, the prophet was eager to send an army of Muslims under the command of Osama to Syria. These muslims included Abu Bakr, Umar, Uthman, Abu Obaida bin al-Jarrah, Abdur Rahman bin Auf, and many others. But they refused to go.

  He considered nothing more important than to send his companions to Syria out of Arabia itself. When he noticed that they were ignoring his orders, he cursed them. Shahristani, the historian, writes in his book, Kitab al-Milal wan-Nihal (page 8): ”The Apostle of God said: ‘Usama’s army must leave at once. May Allah curse those men who do not go with him.'”

  När Profeten närmade sig sin död, så skickade han en armé under ledning av den unge Osama, till Syrien. Han skulle leda sådana stora sahabas som Abu Bakr, Umar och Uthman.    Så Profeten s.a.w ansåg denna armés uppgift så viktig att han, när de vägrade lyda (för Ali hade för en gångs skull hållits utanför denna armé) att han förbannade dem med orden:

  ”Osamas armé måste iväg på en gång, Må Allah förbanna de män som inte går med den”

   

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up