• Ashura – Hadith

  Hussain, den sårade, den törstande; mästaren, hjälten. Hussain Profetens barnbarn. Hussain den som sveks vid Kerbala. Hussain reformatorn. Hussain – räddaren av islam.

  Imam Reza till sina vänner

  Ifall du önskar en belöning lik den belöning som kommer ges till dem som dog med Hussain, säg då när som ni minns honom: ”Oh! Jag önskar jag var med dem! Då hade jag uppnått en stor prestation.

  Wasaail al‑Shia’h, vol. 14, pg. 501.

  Imam Reza (A.S.) sade till Debil, en poet som älskade  Ahlul Bayt:

  Jag önskar att du läser upp poesi för mig, dessa dagar i månaden Muharram, är dagar av sorg och förtvivlan som drabbat oss Ahlul Bayt.

  Mustadrak al‑Wasail, vol 10, pg. 386.


  Imam Ali

  Sannerligen, Allah har valt åt oss shiiter, som hjälper oss och är glada åt vår glädje och är fyllda av sorg åt vår sorg.

  Ghuraral‑Hikam vol. 1, pg. 135.

  Ali ibn al Hussain

  Varje troende, vars ögon fylls av tårar när han tänker på Hussain bin Alis död och dennes vänners död, så att tårarna faller nedför kinderna, kommer belönas av Allah i de upphöjda platserna i paradiset.

  Yanaabe’al‑Mawaddah, pg. 419.

  Azzam Allah ujurena we ujurekum 3ala masaab Abu Abd Allah al Hussain

  Imam Baqir

  Amirul Mu’mineen (Imam Ali A.S.), tillsammans med två av sina vänner, kom att rida förbi Kerbala, och när han gjorde så, så började hans ögon att tåras. Då sa han till dem: ”Här kommer deras djur att ligga, här kommer de att lägga ner sina ägodelar; och här kommer deras blod att flyta. Välsignad är du gjord, att de älskades blod skall spillas på dig


  Bihar al Anwar, vol: 98 pg. 258.


  Imam Baqir

  Han som minns oss, eller han som i vars närvaro vi blir omtalade och på grund av det kommer hans ögon att tåras, även om det är en tår lika liten som en flugas vingar, kommer av Allah att få sig ett hus byggt i paradiset och tårarna som föll kommer att vara en barriär mellan honom och helvetet.

  Al‑Ghadeer vol. 2, pg. 202.


  Imam Jafar al Sadiq

  Vad det gäller Ali ibn al Hussain, så grät han över Hussain i 20 år (efter Kerbala tragedin) och aldrig sattes någon mat framför honom, om han inte började gråta.

  Bihar al Anwar, vol 46, pg. 108

  Imam Jafar al Sadiq

  Han i vars närvaro, vi (och vår misär) är nämnd, och som resultat utav det, hans ögon börjar gråta tårar, kommer av Allah att skyddas för helvetets eldar.

  Bihar al Anwar vol. 44, pg. 185.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up