24 Responsesso far.

 1. s skriver:

  fint, men enligt jafari skolan tillåts inte tjejer sjunga sånt framför icke mahram även om det handlar om imam hussains öde och död. Så tyvärr får de synder istället för hasanat ..

 2. zulqarnain skriver:

  Kvinnor får inte sjunga, man ska inte nämna profeten namn i musik, kvinno röster är haram.
  Bahlool förbannelse över dig 🙂
  Denna kommentar kommer från din vän som tog på sig spela rollen som en wahabi 🙂 ville känna hur det kändes och vara en wahabi och det var inte trevligt 🙂

 3. Bahlool skriver:

  Då kanske jafari skolan har fel 😉

 4. Bahlool skriver:

  haha läste just din kommentar Zul, fick höra den av min lilla syster, en shia denna gång :PPP
  Attham Allah Ujurekum we Ujurena 3ala masaab abu abd Allah al Hussain. Må Allah förbanna deras fiender, då och nu. MÅ Allah hjälpa alla stackare i världen som lider under förtryck och för vad Al Hussain var och är en ledstjärna

 5. s skriver:

  Jag är ingen wahabi Zulqarnain och jag är faktiskt säker att kvinnorna enligt shia tillåts inte sjunga så att män hör det, kom inte med det själv så att säga men tyvärr så kan båda ni inte arabiska så kan inte visa källan. Och du var inte rolig för övrigt

 6. Bahlool skriver:

  han skrev det innan han såg din kommentar 😛 för jag hade inte godkänt den än 😉
  Jag undrar då varför kvinnor får tala? Vi borde förbjuda dem att öppna munnen, då kanske vi blir vilseledda av deras s köna röster?

 7. s skriver:

  Okej visste inte, och vadå tala det är inte samma sak som att sjunga, sen du, egentligen ja kvinnor bör inte tala mer en tre ord med främlingar om det inte är nödvändigt.. min faster kör den stilen 😛

 8. Bahlool skriver:

  tycker det blir överdrivet…vad sa Fatimah och Zeinab? Talade de inte till sina fiender och anhängare? Vi minskar kvinnornas värde och status.

 9. s skriver:

  Kanske, men det är vad jag vet. Vad jag sa är att detta gäller om det inte är nödvändigt att tala. Minns en hadith där en granne till Zaynab berättar att han varit granne till de under hela sin livstid och ändå aldrig sett eller hört henne tala förrän under striden i Karbala eller nått sånt..

 10. s skriver:

  Och man minskar inte kvinnornas värde och status, på vilket sätt i så fall? man kan fortfarande vara utbildad, gift och samtidigt jobbar osv inget hinder alltså.

 11. Bahlool skriver:

  Tänk om man ska bli proffesor, hur ska hon föreläsa om hon inte får tala? Statsminister? Hur är det med lärare?

 12. s skriver:

  Min faster som jag tog som exempel är lärare 😉 och jag sa inte att kvinnor är förbjudna att tala och det förstår du också. Alltså jag, eller någon annan behöver till exempel inte sitta och diskutera strunt saker i onödan eller sitta skoja, skratta osv det är det som är poängen med hela grejen. Sen är det självklart inte många som följer regeln

 13. s skriver:

  ”Vi minskar kvinnornas värde och status.” Enligt ditt resonemang minskar man också kvinnornas värde när man ber män att inte skaka hand med kvinnor.

 14. zulqarnain skriver:

  s
  Jag ber om ursäkt men min kommentar var inte ämnad och driva med dig eller vara rolig eftersom jag inte hade sett din kommentar, jag ville bara skoja med Bahlool lite
  Men när du säger att kvinnor inte ska tala mer än 3 ord med främmande män så tycker jag att du drar ner statusen för islams kvinnor.
  titta gärna på denna video
  http://zolqarnain.blogspot.com/2011/05/befria-kvinnan-i-vast.html
  vi får inte heller glömma att hazrate fatemeh zahra hade föreläsningar och predikade mot abu bakt och omar och glöm inte hazrate zainabs tal när hon stod inför yazid.
  Kvinnliga muslimer har varit en stött pelare för islam, ayatollah beheshti sa i iran att när rojalisterna ville göra stats kupp så förlorade de eftersom kvinnor inte fanns i deras läger men revolutionen segrade eftersom kvinnorna var lika engagerande som männen och utan de skulle revolutionen inte segra.
  I iran brukar man säga utan zeynab skulle det finnas någon karbala och det var zaynab som tog imam husseins fana och flagga.

 15. Bahlool skriver:

  Fel att inte skaka hand är inte samma som att få tyst på dem. Du sa själv kvinnor ska tala max 3 ord med främmande män?

 16. s skriver:

  Behövs ingen ursäkt Zulqarnain. Min poäng från början handlade om sjungandet och inte om att tala men när Bahlool jämförde det med att tala så sa jag det om att man inte bör prata mer en tre ord i onödan och det har jag ofta hört. Och jag förstår kvinnornas status inom islam. Ska läsa inlägget för övrigt.
  Bahlool återigen jag sa inte få tyst på kvinnor. alltså jag menar onödig prat, jag har sett kvinnor som liksom, hälsar hej frågar hur läget är bra tack hej och hejdå eller avslutar diskussionen. Sa inte få tyst på lärare eller professorer. När jag jämför sjungandet med att skaka hand så menar jag såhär du tyckte att man inte blir vilseledd av att höra de sjunga så varför ska man bli det av att bara skaka hand med syftet att hälsa?

 17. Bahlool skriver:

  Jag anser att skaka hand inte är något som vilseleder någon. Att de lärda anser att man inte ska skaka hand är upp till dem, jag själv skakar hand i detta land medan min syster och min mor vägrar. jag har kusiner som kramar om killar, medan jag avhåller mig från att krama om det motsatta könet osv.
  Skulle jag begå synd om jag hör kvinnor sjunga om martyrernas mästare? Knappast..

 18. s skriver:

  Det är inte direkt begå synd men det är inte ett måste och du bör inte, finns män som sjunger om martyrernas mästare och har hjärtskärande röster, och själva tjejerna eller kvinnorna måste inte sjunga offentligt och på TV, kan göras för bara kvinnor. Samma här för mig, jag skakar han medan min mor och syster inte gör.

 19. s skriver:

  Hittade hadithen i boken Makarem al Akhlaq sidan 425 där imam al sadik berättar vad profeten sagt om hur en kvinna ska bete sig. fast här står det fem ord..
  ”ونهى أن تتكلم المرأة عند غير زوجها وغير ذي محرم منها أكثر من خمس كلمات مما لا بد لها منه”
  ”han förbjöd kvinnan att tala med andra än sin man och icke Mahram mer än fem nödvändiga ord”
  kännde mig tvungen att kolla det bara.

 20. s skriver:

  Mahram* ska det stå inte icke mahram

 21. Bahlool skriver:

  cool, men frågan kvarstår, varför höll zeinab tal? Fatimah?

 22. s skriver:

  Ja du, fråga inte mig, ville bara visa profetens Hadith, stämmer den stämmer den inte ingen ide, kanske deras tal vara undantagsfall?

 23. s skriver:

  jag frågade en sheikh, denna hadith gäller om en man/kille är en ensam med kvinna/tjej och ingen tredje person finns med. Alltså sayeda Zaynab och Fatimah gjorde ingen synd då talet inte var med en enda person utan offentligt. Sen finns det klart undantag som läkare med patient, elev med lärare och skolkamrater som diskuterar skolarbete t.ex. Allt annat är haram då det kan leda till synder även om diskussionen är en vanlig diskussion. detta gäller även chatt på internet btw.
  Vad gäller dessa tjejer så jo det är tabu att deras röster hörs av icke mahram, även om det är om imam hussein de sjunger profeten, gud eller annat sånt. de är okej framför kvinnor och inte annars. och du som man kille har också en skyldighet att inte lyssna i så fall.

 24. s skriver:

  Islam är rätt hård..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up