• Ramadan – Månadens välsignelse

  Profeten Moses frågade  Allah :

  Oh Allah! Du har beviljat mig hedern och äran av att tala till dig direkt utan mellanhänder, har Du förärat någon annan person detta privilegium?


  Allah svarade:

  Oh Moses! Under den sista perioden på jorden, kommer en gemenskap, som kommer vara Muhammeds gemenskap, att ha torra läppar, förtorkade tungor, utmärglade kroppar med försjunkna ögon djupt i sina hålor, med levrar som är torra och magar som lider under hungers värk, de kommer att åkalla Mig (i förbön) de kommer att vara mycket närmare mig än du Oh Moses!

  Medan du talar till mig finns det 70 000 täcken mellan oss, men vid iftaartiden (när man avbryter fastan) kommer det inte finnas ett enda täcke mellann Mig och de av Muhammeds anhängare som fastar.

  Oh Moses!

  Jag har tagit det på Mig att vid iftaar inte förvägra någon förbön från någon fastande person!


  Post Tagged with , , , , ,

One Responseso far.

 1. Baqer Alasadi skriver:

  Mashallah!
  Man fylls med glädeje när man läser såna hadither 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up