Press "Enter" to skip to content

Citat – Allah

Imam Ali a.s, blev frågad:

Hur kan Allah kalla människorna till att stå till svars för sina dåd, när människorna är så många? Han svarade: På samma sätt som Han kan förse dem med vad de behöver när de är så många. Än en gång tillfrågad: Hur kan Han göra det när de inte ser Honom? Han sade: På samma sätt som Han förse dem med vad de behöver när de inte kan se Honom.

Imam Ali (s) was asked:

How can Allah call people to account for their deeds when people are so many? He said: The same way He can provide for them when they are so many. Asked again: How can He do it when they don’t see Him? He said: The same way He can provide for them when they can’t see Him

و سُئل: كيف يحاسب اللّه الخلق على كثرتهم؟ فقال: كما يرزقهم على كثرتهم، فقيل كيف يحاسبهم و لا يرونه. فقال: كما يرزقهم و لا يرونه

Nahj al Balagha 306

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *