• Sköldpaddorna

  En familj sköldpaddor skulle iväg på picknick. Familjen var, som alla sköldpaddorna ju är, långsamma med sin planering. Det tog dem sju år att förebereda sig. Till slut kom de iväg och efter två år hittade de en bra plats, det tog dem 6 månader att rensa och fixa platsen och när de äntligen började packa upp maten, så insåg de att saltet hade glömts bort.

  En picknick utan salt går inte för sig, så man var tvungen att skicka någon hem för att hämta saltet. Man valde minsta ungen att gå hämta saltet, han var ju snabbast av dem alla. Ungen ogillade det och grät och bråkade, men till slut gick han med på att gå, om de lovade vänta med att äta tills han kom tillbaka. Familjen lovade inte röra maten tills han var tillbaka.

  Tre år gick, fyra, fem, när sju år hade gått, klarade den äldste sköldpaddorna inte av att vara hungrig längre och sa att han nu ska börja äta sin sandwich. Just när han började öppna plasten så kom den yngsta sköldpaddan fram ur en buske och skrek:

  ”Se?? Jag visste ni inte skulle vänta, så jag ska verkligen inte gå hämta saltet”

  Sensmoral:

  Vissa av oss slösar bort sin tid på att vänta på att folk lever upp till ens förväntningar. Vi är så upptagna med att bry oss om vad andra gör, att vi själva inte gör någonting. (Kan säga att jag lider av detta fenomen).

6 Responsesso far.

 1. Nor skriver:

  Jag gillar dessa berättelser. Jag avskyr när folk är så, känner en som är så, som lever upp till folks förväntningar. Jag verkligen avskyr det så mycket att jag till slut bara slutade prata med den personen utan att orka förklara mig själv.. haha inte så smart det heller. 😛

 2. Bahlool skriver:

  hahah jag är tvärtom..jag måste förklara för idioten, att personen ifråga är en idiot..och varför jag handlar som jag gör..hade varit bättre att bara sluta bry sig, sluta ha kontakt och låta idioten ifråga bli dummare av att undra vad fan hände?
  men retar mig på att folk varnas, och att man förklarar för dem och att de fortsätter bete sig dumt..just idag ville jag skriva ett privat inlägg om sådana människor jag möter..sjukt att de sedan inte ens skäms för att vara så som de är..

 3. Nor skriver:

  Men man ska heller inte ta det så hårt som du verkar göra. Det kanske är en del av en persons personlighet helt enkelt. Det är väl bara att acceptera det och dra.

  Men om man berättar för personen att man irriterar sig på den egenskapen hos personen, då tror jag att den personen kommer börja respektera dig mer.

  Det finns ett talesätt på arabiska som lyder ungefär så här: ställ din vän mot väggen varje dag.

  något sånt, jag minns inte riktigt. Men det är sant, ifall man stör sig på en person, då ska man säga det till den personen istället för att skapa ett helt berg av dessa störningar som man finner hos personen i fråga.

 4. Bahlool skriver:

  Du utgår ifrån att dessa människkor klarar av att ta emot kritik eller att de tar åt sig. Vi lever i en värld där sånt är borta. Jag tar åt mig hårt för att vissa talar och ber om ursäkt för sitt beteende för att sedan återfalla 😛
  Japp man ska säga till..men som sagt tyvärr funkar inte det längre..folk tål inte att höra att de är efterblivna 😉

 5. Nor skriver:

  haha så sant.. Jag har bara fått kritik en enda gång i hela mitt liv, och jag kan säga så här: jag började gråta! hahah jag tog det inte alls bra. Så du har en poäng.

 6. Bahlool skriver:

  Alltså problemet är att ibland har folk fel bild av en och ger ”orättvis” kritik..och ibland förtjänar man det och man tar ändå illa upp..sen är många rätt rädda för att ta en konflikt..därför jag bryter eller brutit med allt och alla, orka gå på ägg för sigh..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up