• Går det att införa demokratiska principer blandat med islam?

  Jasminrevolten skakar Mellanösterns impopulära regimer – DN.SE.

  SvD

  Det makabra med bloggandet är att vem som helst har möjlighet att skapa sig en blogg – och yttra sig. Hur dum och okunnig man än är, så kan man föra fram sin åsikt och hjärntvätta fler. När jag läser hur folk ser på islam och ”islamisterna” och försöker varna för att dessa ska ta över Tunisien, kan jag bara skratta.

  Det var västs stöd till Bin Ali, diktatorn som ledde till att folk fick leva under förtryck. Det var även västs stöd till Saddam som behöll honom vid makten. Det är även västs stöd som låter resten av tyrannerna behålla sin makt. Kungar och prinsar, emirer och ”presidenter” alla dessa får stöd och support av väst.

  Nu skriver några bloggare och undrar hur stort stödet för islamismen är. Några menar att slöjan är ett bevis för islamism. Nej. Någon skriver och menar att islam bär ansvaret för att den muslimska världen ligger bakom västvärlden. Deras åsikt är att med demokrati så dyker även ekonomisk och vetenskapliga framsteg. Tsk Tsk Tsk..

  1. Den dagen Kina styr världen, är det på grund av demokrati och mänskliga rättigheter?

  2. Tunisien är ett land som i många år bekämpat islam och slöjan. Det var ett land som stod på västs sida och nu ser vi resultatet.

  3. I drygt 600 år ledde muslimerna den vetenskapliga och kulturella utvecklingen i världen. Vem bar ansvaret för det då?

  4. Några förfäras över att islamister mördar men i samma veva skriver de att det är ok att med våld stoppa islamisterna/islam. Motsägelsefullt?

  Den perfekta staten är en stat som följer Muhammeds (saw) och Imam Alis exempel. Så länge väst inte försöker påtvinga sina värderingar på muslimerna, så kan det lyckas. När som en islamisk stat velat gå sin väg (exempel Iran) så har väst lagt sig i och försökt med våld, ändra på landets och folkets önskningar och drömmar.

  Låt tunisierna själva välja sin väg. Låt muslimerna själva välja sin väg. Ämnet är stort och jag vill inte tråka ut läsaren. Frågan är om alla får välja sin väg, varför får inte muslimerna? När Algeriet ville ge muslimerna makten i demokratiska val, då gick militären in och vi fick ett inbördeskrig. När Hamas vann valet i demokratiska val, då bojkottades de. I båda fallen med stöd av väst. Demokrati? Demokrati enligt västs regler..

8 Responsesso far.

 1. Adam skriver:

  Tror jag ska sno det här inlägget och göra några små justeringar ;P

 2. Bahlool skriver:

  hehe ska lägga till dig bland mina länkar snart adam har helt glömt bort det…måste ju veta vad minf avorit salafi säger 😉

 3. Adam skriver:

  Hehe då måste jag nog börja tänka på vad jag skriver 😉

 4. Bahlool skriver:

  hahah inte bara SÄPO som kollar upp dig alltså 😛

 5. Göran (varken Sverigedemokrat eller korkad) skriver:

  1. Den dagen Kina styr världen, är det på grund av demokrati och mänskliga rättigheter?

  Kanske! Det finns kanske motsägelseförhållande mellan Kinas konstitution och demokrati, men alla inser att staten kan ha fel. Det FINNS ett motsägelseförhållande mellan Koranens budskap och demokrati, skillnaden är att folk som läser koranen tror att det som står i den kommer direkt från Gud. Jag utgår från att du ser skillnaden.

  2. Tunisien är ett land som i många år bekämpat islam och slöjan. Det var ett land som stod på västs sida och nu ser vi resultatet.

  Sverige står också på västs sida, och nu ser vi resultatet. Egypten har haft helt okej förhållande med väst. Turkiet har ett utmärkt förhållande med väst. Hur går det där? Sluta vara trångsynt.

  3. I drygt 600 år ledde muslimerna den vetenskapliga och kulturella utvecklingen i världen. Vem bar ansvaret för det då?
  Ja, det har du rätt i. För ungefär tusen år sedan var islam en mycket bättre religion än kristendomen. Eller ja, islam är fortfarande bättre, men islam är fan så mycket sämre än sekulariserad demokrati. Ungefär tusen år efter. Jämför iPad med Moses stentavlor. Jag fattar inte hur det är ett argument faktiskt. Faktum är att islam IDAG ligger sist (well, vissa delar av afrika ligger efter) vad gäller vetenskap (det finns en rapport som har visat att Harvard producerar fler vetenskapliga publikationer än ungefär halva arabvärlden, go figure), och ang. kultur : hur ser muslimsk konst ut? Hur är muslimsk litteratur?

  4. Några förfäras över att islamister mördar men i samma veva skriver de att det är ok att med våld stoppa islamisterna/islam. Motsägelsefullt?

  Ja och nej? Jag ser ingenting fel med att döda för att försvara demokratiska principer, lika lite som islamister ser det som okej att döda för att ödelägga dessa. Det handlar inte om att sätta folk på tåg mot läger, givetvis, men om att stå emot antidemokratiska krafter i samhället. Ska vi gå och hålla hand och sjunga ”Kumbayaa” när Al-Qaida kommer med AK-47? Sen finns det säkert folk som har mer eller mindre vidriga idéer om hur man ska försvara demokratin…

  Bloggar som denna är ungefär lika pålästa som SD-anhängares bloggar. Bara för att det finns fördomar om t ex slöjor så ger det inte dig rätt att sprida en massa dynga. Din beskrivning av Iran är ju måttligt insiktsfull…

 6. Bahlool skriver:

  Kanske! Det finns kanske motsägelseförhållande mellan Kinas konstitution och demokrati, men alla inser att staten kan ha fel. Det FINNS ett motsägelseförhållande mellan Koranens budskap och demokrati, skillnaden är att folk som läser koranen tror att det som står i den kommer direkt från Gud. Jag utgår från att du ser skillnaden.

  Japp staten kan ha väst, de västliga staterna har visat gång på gång hur fel de har när de stött och än idag stödjer diktaturer och ockupanter (se historien om Israel och deras avtal med EU)
  Det finns olika versioner av demokrati, vi ser att även i väst så har man olika former av demokrati. Du kan knappast jämföra svensk demokrati med indisk eller amerikansk.

  Sverige står också på västs sida, och nu ser vi resultatet. Egypten har haft helt okej förhållande med väst. Turkiet har ett utmärkt förhållande med väst. Hur går det där? Sluta vara trångsynt.

  Japp allt fler som börjar se Sverige som ett land som är på västmakternas sida, därmed hamnar även Sverige i skottluggen. Du kan inte stödja mord på oskyldiga, angrepp och ockupation och tro att du kommer undan responsen. Turkiet är inte ens välkommet i EU. Vi har sett att Turkiet försökt komma med i EU längre än vad länder på Balkan gjort, ändå får Turkiet vänta..och vänta..och vänta..mkt utmärkt förhållande. Enda grunden är att de är muslimer. Så vem är trångsynt? Turkiet och andra stater som väst stött går västs ärenden och thats it.
  Hela norra Afrika och Mellanöstern styrs av diktaturer som stöds av västmakterna och däribland Sverige som du själv nämnde var på västmakternas sida.

  Punkt 3 som du tog upp bär inte bara muslimerna skulden för. Hade man i väst inte stött alla skitledare i den muslimska världen och låtit folk väjla sin egen framtid så hade det kanske blivit bättre? Se på vilka embargon man har mot Iran, på vilka grunder? Israel har kärnvapen men Iran får inte ens forska fram fredlig kärnkraft? Hela världen kan producera raketer och satelliter, men när Iran gör det är det en alarmklocka. När muslimerna väljs i fredliga val, då blir det bojkott och stöd till att förinta dem (ex FIS i Algeriet, och HAmas på Gaza).

  a och nej? Jag ser ingenting fel med att döda för att försvara demokratiska principer, lika lite som islamister ser det som okej att döda för att ödelägga dessa. Det handlar inte om att sätta folk på tåg mot läger, givetvis, men om att stå emot antidemokratiska krafter i samhället. Ska vi gå och hålla hand och sjunga ”Kumbayaa” när Al-Qaida kommer med AK-47? Sen finns det säkert folk som har mer eller mindre vidriga idéer om hur man ska försvara demokratin…

  Bloggar som denna är ungefär lika pålästa som SD-anhängares bloggar. Bara för att det finns fördomar om t ex slöjor så ger det inte dig rätt att sprida en massa dynga. Din beskrivning av Iran är ju måttligt insiktsfull…

  Så du ser inget fel med att mörda för att försvara demokratiska principerna..men det är ju på samma sätt som islamisterna tänker. Mord är mord, vem som än begår det. Det är skillnad på att inskränka muslimers rättigheter och att hålla Al Qaidahs hand. Al Qaidah finns pga vissa saker som väst gjort, däribland ge dem pengar och vapen. Än idag stöds de stater som finansierar Al Qaidah (ex Saudi) av väst. Tortyrfängelser som västmakterna skapat, hemliga fängelser i Europa, krig som startas allt det är del av grunden för varför terrorismen finns.
  Ja du har rätt, du är mer insatt i länder som Iran 😉 Du är mera insatt i muslimernas frågor. Du har rätt jag ska skärpa till mig och lära mig mera, du kanske har källor så att jag kan bli lika upplyst som dig?

 7. 777 skriver:

  ”Den perfekta staten är en stat som följer Muhammeds (saw) och Imam Alis exempel. Så länge väst inte försöker påtvinga sina värderingar på muslimerna, så kan det lyckas.”
  Men när Iran kräver att icke muslimska kvinnor ska bära slöja, vad ska man då tycka/svara? Jag menar det är väl samma sak som att kräva att en beslöjad ska ta av sig slöjan här i Sverige för att ”anpassa sig” efter samhället..

 8. Bahlool skriver:

  Jag delar inte Irans syn i frågan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up