• Citat – Hedra din fru

  Imam Sadiq (a.s) sade att när Uthman ibn Maazuns fru talade om för Profeten (saw) att hennes man alltid var upptagen med att fasta och be, dag in och dag ut, utan att ge henne eller sitt liv, uppmärksamhet, då gick Profeten (saw) till hans hus och fann honom försjunken i bön. När Uthman avslutade sin bön, sade Allahs budbärare (saw) till honom:

  ”Oh Uthman, Allah har inte skickat mig för vara munk, men Han har utnämnt mig för att leda en flytande, lättsam religion (som beskyddar kroppars och själars rättigheter). Jag fastar, upprätthåller bönen och förknippar mig med min familj. Så, den som gillar min väg och min tro, måste följa min väg och mitt liv, min Sunnah; och sannerligen, giftermål är del av min Sunnah.”

  Imam Sadiq [a] said that when Uthman ibn Maz’un’s wife announced to the Prophet [s] that her husband was always busy fasting and praying day and night without paying attention to his life and wife, the Prophet [s] went unto his house and found him praying. When ‘Uthman finished his prayer, the Messenger of Allah [s] said:

  “O’ ‘Uthman, Allah has not sent me for monkery but appointed me for a fluent, easy religion (which protects the rights of the body and soul). I fast, keep up prayers, and associate with my family. Then, he who likes my way and my creed, must follow my way of life, my Sunnah; and, verily, marriage is of my Sunnah.”

  AI-Kafi, vol. 5, p.494

6 Responsesso far.

 1. Sv: Shokran! 😀 Kursen som jag läste var ”redovisning I” 🙂

 2. Bahlool skriver:

  brrrr jag hade de kurserna..suck..men det är bra kurser men så mkt bla bla bla 😛

 3. Haha lite så är det 😛 .. Vad roligt, läste du det som fristående kurs, eller i något program? (i så fall vilket program? :P)

 4. Bahlool skriver:

  Läste Internationella ekonomprogrammet, tysk inriktning i Växjö 😛
  1 eller 2 terminer innan jag blev klar, var jag tvungen att ta ledigt…en termin ledigt blev plötsligt 7 år lol

 5. Tysk inriktning? 😛 Hmm…Hahaha oj, lång ”ledighet” det blev 😉 Men så fort man fått jobb, så kan man råka fastna i det.. så fortsätter man jobba bara istället ..

 6. Bahlool skriver:

  haha japp och jag skulle ändå aldrig kunna jobba åt nån annan..så lika bra 😛
  vad pluggar du och vart jobbar du?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up