• Varför lyser det inte om dig att du är shia?

  En kväll gick Imam Ali ut ur Moskéen. Det var rätt ljust på kvällen då månljuset lyste upp hela området. Imam Ali såg några män gåendes bakom honom. Han frågade vilka de var och de sade: ”Vi är dina shias.” Imam Ali tittade på deras ansikten noggrant och sade:

  ”Varför ser jag inga tecken i era ansikten på att ni är shias?” Då frågade de vad är tecknen på en shia?

  Deras ansikten är kritvita av överdriven bön och fruktan för Allah. Deras ryggar är krökta av att de stått och bett omåttligt. För mycket fasta har lett till att deras ryggar är sammanbundna med deras magar. Deras läppar är spruckna och torra av all åkallan. Deras hjärtan är fyllda av fruktan för Allah.


  Vi kallar oss för muslimer, shias, sunnis sufis ja vi är alla troende och vi är alla goda muslimer, i våra egna ögon. Hur många av oss ber en extra bön? Hur många av oss talar inte illa om andra? Hur många inte bara talar gott om muslimer, men även om ickemuslimer?

  1400 år sedan stod 18000 shias och svek Hussain, såsom de svek hans bror Hassan såsom de hade svikit dessa hjältars far Ali. De kallades då och kallas än idag i historieböckerna för shias.

  Jag vet själv hur det känns att försvara islam i klassen, eller att våga försvara muslimer när man möter vänner på fester. Fördomarna mot islam är många.

  Jag önskar jag är en shia till Ali, en partisan, en anhängare en supporter. Dock krävs det mera än att bara tro på Allah, hans Profet och de 12 imamerna. Enligt shiadoktrin ska man förbjuda det onda och förespråka det goda.Tyvärr är mina tankar och mina handlingar allt annat än islamiska ibland och jag tycker se mig många som är som jag, kallar sig muslimer men glömmer att det krävs mera än att bara tro på Allah. Det krävs mycket mera.

  Post Tagged with , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up