• Allah har händer och fötter…

  Här säger en shia lärd vad som står i wahabiternas kända böcker, tyvärr är det i dagsläget bara på arabiska. Wahabiterna har en tendens att säga att shiiter eller sunniter efterliknar kristna för de tror på saker som Tawassul eller kärlek till vissa Helgon. Här säger man i korthet att Allah har två händer, som han skapade Adam av. Att han har ögon och fötter, att han har huvud och kropp. Då islam anser att Allah är överallt, så strider detta mot islam. Har Allah blod? Har han blodkärl? Är han någon slags jätte som Zeus? Är han stor? Lång? Tjock? Sjukt…

  Sunniter är inte muslimer, enligt wahabiternas egna verk

  Föreläsning som förklarar allt

  Post Tagged with , , , , , , , , , ,

43 Responsesso far.

 1. Nor skriver:

  Iran blir bara finare och finare för varje år som går förbi mashallah. Jag var där 2008 första gången och iran har ändrats under bara loppet av 2 år. Så Iran ser nog ut som ett helt annat land än det du såg 1986 :P.

  Jag måste också berömma dig för dina inlägg som du skriver i bloggen. Du uppdaterar den så himla ofta så jag kommenterar här för alla inlägg som du skrivit idag haha, BRA JOBBAT! väldigt bra inlägg 😉

 2. Bahlool skriver:

  hahaha tack syrran..har inget liv så jag uppdatera stup i kvarten 😉

 3. Abd al-Alim skriver:

  Bismillah.

  Att påstå att Allah azza wa djall har de mänskliga attributen är emot islams principer och är precis vad kristna har gjort t ex genom att ge Jesus (aleyhi salam) gudomlig status, eller som shiiterna gjort och gett imamerna gudomliga egenskaper (som att veta det som är i det fördolda).

  Alla som tagit en kurs i tawheed, eller studerat islamisk aqeedah, vet att det som sägs om bland annat Shaykh al-Islam Ibn Taymiyyah (rahimullah) är falskt. Han påstod aldrig att Skaparen var som sin skapelse. Detta är antingen ett brott av ignorans eller ett simpelt missförstånd.

  I boken Fatawa Shaykh al-Islam citeras Ibn Taymiyyah:

  The early generation of this ummah and its imams are unanimously agreed that there is nothing like unto Allaah, either in His essence or His attributes or His actions. One of the imams said: Whoever likens Allaah to His creation is a kaafir, and whoever denies that which Allaah has ascribed to Himself is a kaafir; there is nothing like unto that which Allaah has ascribed to Himself or His Messenger has ascribed to Him

  Att försöka förstå Allah azza wa djall genom han attribut är en del av tawheed. Tawheedullah delas in i tre delar: 1. Tawheed ar-Rububiyyah, 2. Tawheed al-Asma was-Sifat 3. Tawheed al-Ibadah.

  Allahs azza wa djall attribut och egenskaper är en del av nummer 2, Tawheed al-Asma was-Sifat. Här är det endast med de egenskaper Allah azza wa djall nämnt om sig själv eller som Profeten (sallAllahu aleyhi wa sallam) nämnt om Allah.

  Om Allah säger att Han ser, eller att Han hör, förstår vi dessa saker så som det passar Allahs storhet. Dvs, vi ger inte de mänskliga attributen ögon och öron till Allah azza wa djall. I Koranen 42:11 står det klart och tydligt ”Ingenting är som Han”.

  Både Ibn Taymiyyah och Ibn Abd al-Wahab var av denna mening. Faktum är att ovanstående förklaring tagits från Ibn Abd al-Wahabs böcker.

  Abd al-Alim

 4. Bahlool skriver:

  Faktum är att era böcker visar klart att ni menar han har två händer och två fötter, så frågan kvarstår, hur såg de ut? Hur stora är de? Hur stor är Gud. Bara tanken på att Allah har en kropp minskar honom ner till mänsklig nivå

 5. Abd al-Alim skriver:

  Bismillah.

  Vi förstår inte dessa attribut på mänsklig nivå. T ex, i 48:6 säger Allah azza wa djall att Han blir arg, ”Guds vrede skall upptändas mot dem…”. Detta förstår vi inte i dess mänskliga natur så som vi människor blir arga eller irriterade, utan så som det passar Allah azza wa djall.

  En av de viktigaste principerna i Tawheed al-Asma was-Sifat är att:

  1. Inte ge Allah mänskliga attribut. Säger man att Allah har händer, då är det inte i mänsklig form, utan så som det passar Allah azza wa djall. Vi kan inte förstå med det som vi fått kunskap om från profeterna vad detta innebär. Allah azza wa djall säger Själv att Han har händer, i 39:67:

  ”De underskattar sannerligen Gud [som jämför Honom med bilder huggna i sten]! På Uppståndelsens dag skall jorden vara [som] en nypa [grus] för Honom och himlarna skall ligga hoprullade i Hans högra hand. Nej, stor är Han i Sin härlighet, höjd högt över allt vad [människor] sätter vid Hans sida!”

  Således ser du att Allah säger Själv att Han har en högerhand, men vi förstår inte detta som min eller din högra hand, utan vi förstår det så som det ENDAST passar Allah azza wa djall.

  2. Inte ge människan gudomliga attribut. Som att att ge imamer gudomliga egenskaper som ”styrande av alla atomer”, och ”vetare av det fördolda” osv. Dessa saker är egenskaper som endast tillkommer Allah azza wa djall.

  Abd al-Alim

 6. Ali skriver:

  eller som shiiterna gjort och gett imamerna gudomliga egenskaper (som att veta det som är i det fördolda).
  Det är inte vi som har gett dom gudomliga egenskaperna utan det är allah (swt) som har gett dom, det är stor skillnad. Har du inte läst Imam Jaffar Al Sadiqs (as) böcker? Du som säger att du läser mycket böcker, ta och läs Sadiqs böcker.

  När ska dina lärda gå ut i tv och säga att ibn taymia har fel eller att han inte är sheik al islam som ni påstår. E det inte en stor synd att låta människor följa dom här böckerna när man vet vad dom innehåller och vad dom handlar om. Må Allah (swt) förlänga Kamal Al Haydaris liv så han fortsätter skämma skiten ur dom

 7. Bahlool skriver:

  1. Spelar ingen roll hur du förklarar det, man måste ändå fråga sig, blir inte Allah inskränkt om han har en kropp? Händer är inskränkta.
  2. Så du ifrågasätter vem Allah ger krafter och inte ger krafter? Ali kunde bära porten till Khaiber, och 7 sahabas kunde inte bära den!

 8. Jannaatul'islam skriver:

  haha , Undrar varför Alhaydari inte kan debattera med Wahabier om han nu har sanning vid sin sida ! som jag har förståt att han vägrade att delta i någon direkt debatt om dom sakerna han påstå är emot wahabier ! hmmm … , jag menar ingen har sagt att allah liknar sin skapelse , aldrig hört , och förresten jag har nämligen studerat Shyekh mohammed bn abdu’lwahab ( AlTawheed bok ) och har aldrig funnit nåt om att allah har händer och fötter som oss och blah blah..! hmmm märkligt måste jag säga att alhaydri läser och samtidigt förklarar på sitt eget sätt vad abdul’wahab menade hahaha 🙂 ni faller för det så lätt.

 9. Bahlool skriver:

  Jannatulislam har du sett hur dina kära wahabiter beter sig? Djuren har mer akhlaaq we adaab. Jag har tom satt upp filmer om det på min blogg. Där wahabiterna skriker och kallar allt kufr och shiiterna är tysta och visar akhlaaq islamia..Jag skulle inte heller vilja ha någon psykopat sittandes här skrikandes..när wahabiterna knäcks (händer alltid) då brukar de säga taqqiya taqqiya..jag får se det nu på facebook..jag tar allt från wahabiterans böcker ändå säger de att jag ljuger lol..att jag är ett djur..Han läser inte bara utan han visar det..det står svart på vitt..om du inte läst det beror nog mera på dig än på oss..

 10. Jannaatul'islam skriver:

  haha så sorligt att ni tror verkligen att anledning till att Ali bar porten i Khaiber är nåt sätt onormalt , ju det stämmer han var såååå modig och stark , men visste du inte att profeten (sa’w’s ) sa om Omar att när omar går den ena vägen så flyr Shitaner på den andra vägen! hmmm , var han inte stark då ! eller så klart har ni inte någon rekord om det här eftersom det snackas om era fiender Omar. 🙂

 11. Bahlool skriver:

  hahahah Omar? Skärp dig..enkla frågor om Omar
  1. Varför skulle shaitan fly? Vad var det med omar som var så bra?
  2. Nämn en enda känd fiende han slog ihjäl på slagfältet. OM han var en sådan stark och modig och härlig man, då borde du ju kunna lägga fram namn på de fiender han knäckte?
  3. Varför sa Omar själv, att om inte det varit för Ali, så hade Omar varit förgjord?

  Alltså att skaffa fram egna hadither för att hylla någon, det är inte så svårt 😉 Ge mig fakta från historia varför Omar fick självaste Shaitan att fly?

 12. Jannaatul'islam skriver:

  Snälla snälla börja inte attackera nu , jag ljuger inte, jag har verkligen studerat sheyk muhammed Al-Tawaheed bok, Tawheed Al-asma’a wa asyfaat , som brodern ovan nämnt också , jag studerade varje dag i skolan för 12 år , wahabiter böcker som ni välja kallar dem, jag har aldrig gjort takfirr på någon , jag visste nämligen inte att den fanns shia och annat fören jag var 17 år gammal och det beror på att Shyek mohammed pratar i korta meningar om just shia Uleyma’a han aldrig gjort takfirr på de vänliga shiiter , så nu lyssnar du på Alhaydri medan jag som vet bäst om just Shyek ebn abdul’wahab böcker inte tror på ! så i slutänden ska du aldrig tro på någon sunni överhuvudtaget , alltid vi säger ska betyder inget för dig , wow , vilken rättvis diskussion 🙂

 13. Ali skriver:

  Jannaatul’islam
  Snälla menar du att kamal al haydari hade inte vågat debattera med dom hahaha skrattretande. Efter gårdagens program och igårs program har han säkert fått mer än hundra samtal har han själv sagt där folk vill att han kommer och debatterar med dom, frågan är var har dom vatt innan? Han har skämt ut dom hör bara hur folk ringer och tackar honom hela tiden, till slut sa han sluta ringa och tacka mig ring och ställ frågor. Jag följer hans program och till och med sunni lärda har ringt och tackat honom. Varför han inte debatterar med dom är för att som bahlool sa dom är djur man kan inte sitta och debattera med dom. Vi har sett det tusen miljoner gånger där dom inte låter folk prata och kallar för det ena och det andra om du vill ha video jag kan skicka. Han sa själv jag visar det jag har här på denna kanal, visa ni vad ni har i era kanaler.

  hmmm märkligt måste jag säga att alhaydri läser och samtidigt förklarar på sitt eget sätt vad abdul’wahab menade hahaha ni faller för det så lätt.
  Tyvär är det du som har fallit för hans böcker. Ska du säga att al haydari tolkar fel och du rätt? Hur länge har du studerat islam och hur länge har al haydari studerat islam hahaha

 14. Bahlool skriver:

  fel Jannat. Jag älskar och försvarar sunniterna. Jag anser att de har stort fel när de inte förstår Ahlul Bayts status, men vid Allah de är mina syskon och jag skriver varje dag till försvar för sunniterna som lider i Palestina och Irak och Pakistan. Men du gör ett stort misstag och det är att du blandar in wahabiterna med sunniterna.
  Jag har inte läst Ibn Taymiyyas böcker, men jag anser att han har förlett er åt fel håll. Hans degraderande syn på Fatimah och Ali var redan hemskt att han sedan talade illa om Sahabas borde få alla sunnitera att ta avstånd från honom. Vidare är det märkligt att du inte hört talas om takfir på shiiterna, då det hörs var och varnannan dag på nätet av era lärda. Vi förföljs i Saudi och vi förföljs i andra områden där wahabiterna fått fotfäste.
  Du säger en sak men här har du en lärd som tar upp de böcker du själv läst.
  Så hur kan han visa det svart på vitt från ibn Taymiyyas och ibn Abdul Wahabs böcker? Menar du att denna shiamuslim tryckt nya böcker eller vad? Om du har dessa böcker, varför tar du inte källorna och kollar upp dem?

  Sen var det du som angrep och menade att vår Sayyid inte vågade möta wahabiterna i diskussioner..

 15. Jannaatul'islam skriver:

  Jo du får mkt gärna säger att profeten ljög om Omar då ! och hallå var det inte omar som tog Palestina tillbaka för muslimerna ! hmm … nämn du någon som inte var rädd för omar innan islam och efter islam 🙂 … haha , profeten kallade honom för alFarouq , eller har ni lånat detta namn för någon av era imamer ? hmm.
  Och som jag förstår att Ni säger ( inte oss ) att Omar ville brinna ner Alis hus och att han slog Fatima medan Ali var o stog där och tittade skakande rädsle av omar och han hade gömt sig i garderoben . hehee

 16. Bahlool skriver:

  Tog tillbaka från vem? palestina var inte muslimskt på den tiden…Du svarade inte på frågorna..om han var så duktig, så stolt, så modig, så stark, varför inte ge mig exempel på vad han gjorde? Vilka slag var han med på och vilka fiender dödade han? Han kunde inte ens islams sharia så han fick bakläxa av kvinnor och män..snälla du, ge mig bara ett namn, jag vill inte ha många, ett enda namn på en enda fiende som han slog ihjäl?
  Du får gärna visa att vi säger att Ali gömde sig i garderoben 😉

 17. Jannaatul'islam skriver:

  jag har inte riktigt fattat varför ska den som har mördat någon ska vara den som är rättfärdig muslim ! hmmm förstår inte vad är det du syftar på , Omar var stark , ali var mindare stark enligt er , och förlåt han gömde sig inte i garderoben , han gömde sig i en banan kartong 🙂

 18. Bahlool skriver:

  Så du menar att muslimerna mördade sina fiender? Wow..så nu försöker du svartmåla muslimerna? MO du läst nåt om islamisk historia så ska du veta att det var försvarskrig. Så Ail gömde sig i en banankartong, ok..bra å veta hur mkt du värdesätter Ali 😉 Men frågan är obesvarad..vem dödade Omar på slagfältet? Du säger ju han var stark..så vem?

 19. Jannaatul'islam skriver:

  Kan jag inte fråga dig istället , hur många har profeten dödat jämför Ali ! om det är så att du försöka att jämför vem var den starkaste ? och igen Ali för mig är inte Ali för dig, för mig är han en av Ahlullbaeet och en god muslim man . så jag har faktiskt inte någon skillnad mellan han och omar eller abu bakrr ( r ady allah u 3nhom ajma3een ).
  men historian om Ali rädsle av omar var det faktiskt ni shia som skrev om det, Fatima var starkare , hon öppnade dörrn medan ali och närmare 10 andra sahabah var inne och vågade inte gå och möta Omar och sen kom en av Omar’s soldater och drog ali från nacken och han sa inget av rädsle, denna är era historia , för mig så har inget sånt hänt men jag bara hör vad ni säga om denna händelse.

  Omar dödade ingen , han blev dödad av era hero Abu loa2lou2ah , och han blev dödad när han var i moskeen i fajr bön

 20. Jannaatul'islam skriver:

  Lycka till då , om du nu inte vill visa mina inlägg

 21. Bahlool skriver:

  Huh? Alla dina inlägg har visats..Må Allah förbanna lögnaren..

 22. Rasul skriver:

  se vad wahabi mujjasima säger LOL 🙂

  http://www.youtube.com/watch?v=–T3z8QIOjM

 23. Bahlool skriver:

  Ingen av oss har sagt att Profeten är den bäste slagskämpen..att jämföra Muhammed med omar visar vilket förakt du har för islam. Muhammed sårades vid Uhud, när din Umar ville lämna islam för att han trodde Muhammed var död, det säger allt om hur Muhammed stred. Frågan kvarstår, vi talar om din hjälte Umar, du sa att Umar var en stor krigare och hjälte, så hur många och vilka dödade han? Ge mig bara namnet på en ende..Du säger han bodde i en banankartong och att han var feg, så nej, du är som dina förfäder nawasibs, hatfylld mot Ali 😉 Och allt det här finns i Ibn Taymiyyas propagandaböcker, så din Taqqiya funkar inte längre.
  Du hävdade att Umar var starkare och modigare än Ali..Så nu säger du att du inte gör någon åtskillnad..
  Skulle Fatima öppna dörren? Du vet väl om att Umar hotade bränna ner huset enligt era egna böcker, från era egna hadith och historieböcker..du vet väl om att Umar slog in dörren inte att hon öppnade den och därför förlorade hon sin ofödde son.

  Omar har en hadith där han sa, om någon förändrar religonen, så döda honom..när man instiftar Tarawih och han säger idag skapade jag en god Bidah (Profeten var emot Bidah) och när han tar bort Muta..då borde man väl anta att han uppmanade folk till att döda honom?
  Dina argument har fler hål än en schweizer ost..

 24. Bahlool skriver:

  haha ja rasul den har jag haft på bloggen innen..sjukt…så nekar de det här

 25. Jannaatul'islam skriver:

  okej , nu ser jag dem , kolla , du säger muhammed bara muhammed inget ( sa’a’aws ) inget profeten muhammed 🙂 , Omar hade många fiender och efter 1400 år så har han fiender och det upprör mig inte utan gör att jag skratta åt eran ideologi , en man som inte finns idag och fortfarande ni anklagar honom för massa lögn , ni läser våra böcker och ni säger oh kolla era böcker säger så o så , hee sedan när har ni erkänt att våra böcker innehåller nåt trovärdiga rekorder ?? även hadither som vi har som blev till rekord av både ( bukari och muslim ) har ni inte trott på ! så inte det lite märkligt att ni skall nu besvia att våra böcker säger så och si ,,, blah blah , om du nu tror på en hadith från oss som säger till ex Ali var den rätta ….ect sedan se du en annan hadith i samma bok som går så här Omar var den bäste…ect… mmm , Nu varför tar du den hadith om ali på så pass allvar medan du lämnar den andra om omar märkt med otrovärdig hadith.. hahaha ni är koola :d : D

 26. Bahlool skriver:

  Du säger Ali utan a.s ändå står det i dina böcker 😉
  Vi använder era böcker för att bevisa för er..skulle du tro på mina böcker? Knappast..Så klart jag tar dina böcker och ändå vill du inte ta till dig dem..
  Än en gång, undviker du mina frågor..Du hävdar Omar var en stor hjälte..namnen på dem han dödade? Vad är det för Kalif som är så stor och så stark och som inte klarade av att mäta sig på slagfältet 😉

 27. Abd al-Alim skriver:

  Bismillah.

  Bahlool, diskussioner urartar oftast på din blogg. Varför blockerar du inte inlägg som inte diskuterar själva huvudpunkterna? På så sätt kan man få en sansad diskussion istället för en sådan tråkig och ”bråkig” debatt. Det verkar inte ens längre handla om det ursprungliga.

  Det som jag förklarade förut är vad Ahl al Sunnahs utgångspunkter är. Om Ali (radiAllahu anhu) kunde bära en port är en gåva från Allah, precis som en mamma som ibland kan lyfta en bil för att rädda sin unge (blev rapporterat några månader sen på nyheterna. Ett barn hade hamnat under en bil, och mamman lyckades LYFTA bilen och rädda ungen).

  Muhammad ibn Abd al-Wahab (rahimullah) säger tydligt i sin bok att Allah inte har mänskliga attribut och människan har inte gudomliga attribut. Precis så som jag skrev tidigare.

  För övrigt har Ibn Taymiyyah aldrig visat förakt för Ahl al Bayt. Han har debatterat och refuterat shiiter många gånger, men aldrig nedvärderat Ahl al Bayt. Han citerade t o m Imam Shafiee i en av sina böcker:

  ”Om Rafidi betyder att man älskar Muhammads familj, låt då alla jinn och människor vittna om att jag är en rafidi”.

  Till de som kallade honom Nawasib sa han:

  ”Om Nasibi betyder att man älskar Muhammads familj, låt då alla jinn och människor vittna om att jag är en Nasibi”.

  Jag förstår att du inte kan ändra din övertygelse över några citeringar, men förhoppningen finns att du måste förstå varför shiaimamer så länge propagerat mot Ibn Taymiyyah (rahimullah). Anledningen är att han refuterade shiateologin, och vägledda många genom det med Allahs hjälp. Självklart är han då inte omtyckt av shiaimamerna.

  Abd al-Alim

 28. Bahlool skriver:

  Abd Al Alim så länge folk inte blir för grova så vill jag inte ”censurera”.

  Ibn Taymiyya (har visat de klippen på min blogg) säger, (enligt shias som sunnis som avskyr honom) att Koranversen om alkohol vid bönen kom ner på Ali..Han ifrågasätter Fatima, han ifrågasätter Aisha, han ifrågasätter era egna sahabas som vi inte älskar men som ni älskar.
  Ali och alkohol?
  http://www.bahlool.se/2011/01/02/sunni-alim-om-wahabismen/

  http://www.bahlool.se/2011/01/02/ibn-tayyimah/

 29. Bahlool skriver:

  Jannat al islam jag förväntar mig att du följer reglerna och inte använder Proxy. Jag har regel emot det. Vad döljer du eller vem döljer du?

 30. Ali skriver:

  Säg mig Jannaatul’islam vem var det som sprang och lämnade profeten i slaget vid uhud? Vem stog vid profetens sida och kämpade medans andra sprang och lämnade profeten?
  Vem valde profeten (asws) att gifta Fatima (as) med, och varför?
  Vem älskade profeten (asws) mest?
  Den som älskar Imam Ali (as) älskar profeten (asws). Därför älskar vi han till döds för det är vad Profeten (asws) ville av oss. Om du tycker att han var en vanlig muslim tro du det för dig själv. Vi kommer alltid att älska vår Imam och vi ger han all den kärlek vi har. Om omar var en stark och trogen muslim varför hotade han profetens dotter? Varför gav han henne inte vad hon förkännade? Varför sprang han och lämnade profeten vid uhud?

  Abu Bakr sade följande: ”Ingen kommer att få möjligheten att passera stigen (sirat) som leder till Himlen på Domedagen utan ett godkännande av Ali.” http://www.sunnah.se

  Den heliga Profeten(S) sade: ”Var ni än vill urskilja rätt (haqq) från fel (batel), titta vilken linje som är Ali ibn Abi Talibs linje; Ali är med sanningen och sanningen är med Ali.” http://www.sunnah.se

  Ibn Abbas berättar att Profeten(S) lade sin heliga hand på bröstet och pekade på Alis axel och sade: ”O Ali du är vägledaren(hadi) och genom dig vägleds de vägledda efter mig.” http://www.sunnah.se

  Den Heliga Profeten(S) sade: ”Den som önskar leva och dö som mig och komma till Paradiset (jannah), som min Herre har lovat mig, nämligen den eviga himlen, bör erkänna Ali som sin ledare efter mig, och efter honom bör han erkänna Alis söner, eftersom de är människorna som inte kommer att lämna dig utanför vägledningens dörr och inte heller kommer de låta dig att gå vilse.” http://www.sunnah.se

  Återberättad av Umm Salama: Den Heliga Profeten(S) sade: ”Ali är med Koranen och Koranen är med Ali. De kommer inte att separeras från varandra tills de båda återvänder till mig vid Källan (i Paradiset).” http://www.sunnah.se

  Profeten(S) sade: ”Den som vill uppfatta Adams(A) moral (akhlaq), Nuhs(A) visdom (hikmah) och Abrahams(A) uthållighet och tålamod (sabr), måste iaktta Ali ibn Abi Talib.” http://www.sunnah.se

  Al Juwayni berättar att Ibn Abbas har sagt, att Profeten(S) sade: ”Mina khalifer och efterträdare och Allah’s(SWT) bevis bland sina skapelser är säkerligen tolv efter mig. Den första av dem är min broder och den sista av dem är mitt barn. Han tillfrågades: O Allah’s(SWT) budbärare vem är din broder? Han sade: Ali ibn Abi Talib.” http://www.sunnah.se

  Profeten(S) sade: ”Jag lämnar efter mig två ting (al-thaqalein), nämligen Guds Bok och min ätt, det vill säga mitt Ahl al Bait(A).” Sedan lyfte han Alis hand och sade: ”Se, detta är Ali(A), han är med Koranen och Koranen är med honom. De kommer aldrig att skiljas förrän de möter mig vid källan, Kawthar.” http://www.sunnah.se

  Profeten(S) sade: ”Ali(A) är från mig och jag från honom. Efter mig är Ali(A) den islamiska vårdnadshavaren och ställföreträdaren för varje troende muslim.” http://www.sunnah.se

  Profeten(S) sade: ”Han är ledaren (mawla) över de som jag har varit ledare (mawla) över. O Gud, älska dem som älskar Ali och hata dem som hatar Ali.” http://www.sunnah.se

  Profeten(S) sade: ”Ali är med rättvisan (adl) och rättvisan är med Ali(A). Efter mig är han imamen och ställföreträdaren.” http://www.sunnah.se

  Profeten(S) sade till sin dotter, Fatimah(A): ”Är du inte glad att jag gifte bort dig till en man som är den främsta och ledande inom Islam bland mitt folk, och vars kunskap (’elm) och tålamod (sabr) är större än alla andras.” http://www.sunnah.se

  Abo Said Khedri som är av de kända följeslagarna säger: Den Heliga Profeten(S) klappade Imam Ali(A) på ryggen med sin hand och sade: ”O Ali! Du har sju utmärkande drag som ingen kan ställa mot dig på domedagen (qiyamah): det första av dessa är att du är den första att tro på Gud (och omfamna Islam).” http://www.sunnah.se

 31. Jannaatul'islam skriver:

  Varför ska han blockera mina inlägg ! jag trodde att man få lov att säga vad man vill , okej Omar hade besegrat majoss ( Ahmadinajad förfäder ) knackte dem , tog deras land dem blev till slaver och sedan tvingades dem att lära sig arabiska , han tog egypten , även till Azribijan idag , han blev världens största ladare på sin tid, hade han varit vid liv idah skulle han ha tagit Nobel pris i bäste laderskap . i love you Omar . Omar var ledare inte mördare , han var en fredlig person men när någon utmanade honom så skakar hela madina av hans rädsle , de gömde sig bakom träden. Ali enligt er shia har signerat Bay2ah till Abu bakrr tack vare Omar , han tvingade ali sa ni , Ali blev dragen med nacke till Abu bakrr . så du ser att omar var starkare men han behövde inte döda någon . inte hans stil.

 32. Bahlool skriver:

  Sluta använda Proxy, ogillar din Taqqiya. Faktum är att shiiterna inte tror på att Ali gav bayya, så nej vi tror inte på det.
  Jag väntar på svar på mina frågor om vilka Omar dödade. Fredlig? Han slog sönder sin egen son..han var känd för att vara rå och våldsam..dina lögner funkar bara i Wahabilandet Saudi..
  som sagt..sluta använda Proxy

 33. Abd al-Alim skriver:

  Bismillah.

  Bahlool, de videor som finns på den ena länken bevisar ingenting. De pratar ju endast, och jag har själv läst saker från Ibn Taymiyyah som motbevisar detta.

  Ali bin Abi Talib (radiAllahu anhu) är en man med visdom – som en av mina lärare sa till mig:

  ”Med Ali var all visdom. Allt han sa och allt han gjorde var visdom”

  Abdullah ibn Umar var enligt Ahl al Sunnah t ex en mer rättmätig kalif än Yazid. Alltså, Abdullah ibn Umar (radiAllahu anhu) levde då Mu’awiyyah (radiAllahu anhu) dog, och var bland de som hade ett mycket mer rättmätigt tillträde till kalifposten. Så det den imamen i videon påstår är ren nonsens.

  Vi älskar Ali (radiAllahu anhu), men på det sätt som Allah azza wa djall berättigat honom.

  Om Ibn Taymiyyah (rahimullah) gjort fel beror det på hans mänskliga natur, precis som mig och dig. Han författade över 500 böcker – att påstå att alla är av den mest rättfärdiga kaliber är överdrivet. Men vi accepterar det som är rätt och i enlighet med Quran och Sunnah.

  Ibn Hajar (rahimullah) hade många oenigheter med Ibn Taymiyyah. Trots detta sade han (citerat i al-Jawaahir wa’l-Durar) :

  The fame and position of Shaykh Taqiy al-Deen (Ibn Taymiyyah) as an imam is brighter than the sun, and his title as the Shaykh al-Islam of his own era has lasted until today and will continue tomorrow. Nobody rejects that except one who is ignorant of his position, or is unfair. How wrong is the one who thinks that way and how mistaken he is. Allaah is the One Whom we ask to protect us from the evil of our own souls and of our tongues by His blessing and grace.

  Abd al-Alim

 34. Ali skriver:

  Var det omar själv som besegrade persian empire och egypten eller var det hans arme? hahaha för att det är en stor skillnad. Tror du att omar sprang där själv och dödade alla eller satt han på en kamel och gav order hahaha det är STOR skillnad. Medans vår älskade Imam Ali (as) klarade av allt själv när andra satt och tittade på. Profeten (asws) gav Ali (as) alltid order att göra saker för att han visste vad Ali (as) var kapabel till utan någon hjälp. Så sluta snacka om omar alla som har läst historia vet vem omar var

 35. Bahlool skriver:

  Han kan ha skrivit tusen böcker, det fråntar inte honom från de ord han sade om Fatima och Ali. Om ni inte vill försvara era sahabas som ni vördar det är er ensak, men ingen anklagar Imam Ali för att ha varit en alkis eller Fatima för att vara en hycklerska. Vi talar om en av de 4 kvinnor som lovades Paradiset.
  Ahlul sunnah fatwas mot Wahabiterna
  http://www.alhassanain.com/english/book/book/beliefs_library/religions_and_sects/devils_deception_of_the_nasibi_wahabis/006.html

 36. Bahlool skriver:

  Sen vad det gäller Kalifatet. Ingen Ibn Umar och ingen Ibn Muawiya var ens i närheten av att förtjäna Kalifatet. Så Ali var all visdom och Ali var islams svärd, ändå så ifrågasätts hans status som förste Imam och Kalif..märklig logik wallahi

 37. Abd al-Alim skriver:

  Bismillah.

  Har har tyvärr hört talas om de anklagelser du gör mot Shaykh al-Islam Ibn Taymiyyah (rahimullah).

  Allah vet bäst.

  Abd al-Alim

 38. Abd al-Alim skriver:

  Bismillah.

  Bara för att Ali (radiAllahu anhu) var vis betyder det inte per automatik att Abu Bakr och Umar (radiAllahu anhuma) inte var det heller.

  I en autentisk hadith säger Profeten (sallAllahu aleyhi wa sallam) att om det skulle kommit en profet till efter honom, hade det varit Umar.

  Angående kalifatet skrev jag att Ibn Umar var EN AV DE som hade mer rätt till kalifposten än Yazid. Yazid är förklarad av konsensus som fasiq.

  Abd al-Alim

 39. Bahlool skriver:

  Det är ju det makabra Ali, har hört liknande dumheter på andra sidor..lol..

 40. Bahlool skriver:

  Abd Al Alim han var visare än dem..Jag ger inte mkt för sådana hadither som den om Umar, för varför skulle Muhammed (saw) säga det om Umar? Vad är det Umar gjorde som fick honom att vara på den nivån? En hadith som jag läst om säger Muhammed (saw) till Ali, Oh Ali är du inte nöjd med att du är till mig vad Harun var till Moses? förutom att det inte skall komma en profet efter mig..
  Om Yazid var sådan fasiq, varför sade en av era högsta lärda att Hussein gick emot islam när han gjorde uppror mot denna fasiq?

 41. Rasul skriver:

  Omar före detta idoldyrkare Profet… LOL

 42. Ali skriver:

  Här är lite ahadith om omar från sahih al bukhari som ni påstår är den bästa boken efter koranen. http://www.youtube.com/watch?v=al2VKjexAYo

 43. Bahlool skriver:

  Här förklaras skillnaden i sunniternas syn på Allahs Kropp
  http://www.youtube.com/watch?v=gn7zI4Nkor8

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up