• Stackars beslöjade tjejer…

  Senaste tiden har jag surfat på nätet och hittat ett flertal intressanta bloggar som skrivs och drivs av unga tjejer med slöja på. Dessa är för det mesta stolta tjejer, som försöker efterleva sin tro samtidigt som de försöker leva och bo i Sverige. Eloge till er tjejer, men..och det här är ett stort men.

  Varför är kunskapen så begränsad? Många av dem är sunnitiska tjejer, som blandar sunniislam med wahabismen och det är en stor fara. Det är så jag förlorade ett stort antal av mina vänner många år sedan, då de gick för att lära sig mera om religion, men tyvärr tog de informationen från fel håll.

  Om jag ska lära mig om islam, då går jag inte och ber judar om att lära mig om islam. Om jag vill lära mig om shia, då går jag inte till wahabiter och jag går inte till wahabiter för att lära mig om sunni. Ett råd till er so bär slöja, är  unga och vill veta mera om er religion, hitta rätt källor.

  Post Tagged with , , , , , ,

23 Responsesso far.

 1. Tasnim skriver:

  Hur menar du att sunniislam ”blandas med wahhabismen”? Bara undrar.. 😉

 2. Bahlool skriver:

  Wahabismen är attraktiv för många, även jag har hittat saker i den som skulle attrahera mig. När man är svag i sitt kunnande och letar efter kunskap på nätet, så hittar man kanske bloggar eller filmer som belyser att man representerar Ahlul Sunnah wa al jama3a. Utan att tänka efter, så tar man till sig av denna information. Man blir okritisk till det för det står ju att det är sunniter. Man glömmer att sunniislam och wahabismen skiljer sig åt. Du själv när jag lärde känna dig några år sedan, var mer salafi än vad du är nu. Du vet själv hur det var att se ner på lagskolor, på sufismen osv.
  Jag ser det som så att sunniislam är i chocktillstånd. Man har inte hittat sin roll riktigt och då man för ofta styrs av makthavare (ex al azhar och egyptens lederskap) leder det till att man inte är så aggressiv i sin dawa eller utlärning som man borde vara, så då faller de unga muslimerna om det är konvertiter eller sunniter som söker kunskap, i den wahabitiska fällan.
  Jag som shia vet vart jag hittar min information, det är genom mina marja, som i sin tur gör ijtihad (något som i praktiken stoppades av sunniterna 1000 år sedan).
  Jag går inte och lyssnar på en imam i en moske och tror jag har nu lärt mig allt, utan har jag en fråga är det till en marja som är godkänd och som studerat islam i 30-40 år. De unga tjejer och killar jag möter nu, som är sunniter eller intresserade av sunniislam, går på nätet hittar någon som kallar sig imam eller sheikh och tror de har hittat sanningen eller så hjärntävttas de av sina vänner som lutar åt salafismen.
  Om jag ska skilja på en sunni och en wahabi så brukar jag bara fråga om Tawassul, då vet jag vad den personen är..

 3. justice.maker skriver:

  hahah bahlool , igen med wahabi historia 🙂 och vem är din marja3 ? låt se ? och se upp för det du säger nu , kategorierar sunnah i olika kategorier ? sunnah,salafi,wahabi 🙂 haha du gör bara som din marja3 säger eller ? Vi vet att i shiaism så har man en marja3 en mulla ( Ayato aallah ) stor namn detta ( Ayatto allah ) 🙂 allah’s tecken om jag skulle översätter det 🙂 och denne marja3 är felfri , allting han säga ska vara den rätta , man ska vara blind och följa allt denne marja3 säger ! inte sant bahlool ? 🙂

  Sunnah har inte sånt , man ska lyssna på den sheik man vill och man ska inte lyssna på den som man vill , eftersom de är inte felfria , Ejtihad finns i sunna också bahlool men igen inte på samma sätt som era Ayatoo allahor gör.

  igen verkar du tycker synd om dem här tjejerna som bär hijabb ? bara för att dom sunniter ! men shiiter bär hijab och nigab och allt möjligt ! det finns shiiter kvinnor som bär till o med handske för att dölja händerna !

  men igen så rasar du över så kallad wahabsimen ! den finns inte bahlool , flesta av dem i saudiarabien om du nu syfter på dem kallar sig Ahlul.sunnah wa jama3ah och det gör oss inget att du tror att dem dölja sig bakom sunnah fast dem är wahabier ! 🙂

  jag själv sunni salafi och läst ur saudisk islamiska böcker , jag fann inte något konstigt tvärtom , dem är verkligen riktiga muslimer i dagens islam , men vi ska ändå kunna hitta några shiek där som är lite för hårda tycker jag eftersom som är Mujtahedeen ( Ejtihad ) så de bedömmer saker ibland på felaktiga grundar , men flesta shiek är m3tadleen , så jag vet inte varför du vill splittra sunniter och kategorierar dem i groupper !

 4. Amina skriver:

  Jag vet inte vilka av videorna som du känner är wahabitiska och jag tillhör absolut inte den gruppen men vi kan inte säga att allt de säger om är fel Islam. De följer så som shia och sunni muslimer också rätt saker och om jag har lagt upp en video på min blogg så är det för att jag har känt att det som sägs är rätt. Sen om det är en wahabi, sufi eller shia som har sagt det spelar väl ingen roll för han pratar om Allahs ord och bok?

  Vad gäller att säga till varandra vad som är rätt och fel står jag fortfarande fast vid att man inte behöver tillrättavisa varandra. Det finns ställen där man kan hämta kunskap och det är inte bloggar eller privata personer. Jag tycker inte att man kan ha en åsikt om någonting man inte kan, vi är inte lärda. Folk som har studerat Islam i 10-15 år vågar inte ens yttra sig och sen ska vi ge oss själva rättigheter att hålla online fatwor?

  Jag förstår vad du menar syster men ändå inte. Jag förstår att du kanske menar att man kanske inte acceptera någonting som är ”fel” men du vet inte vad din effekt av ditt tillrättavisande blir. Du kanske stöter bort den här människan ifrån Islam med det här rådet. Förlåt mig syster men till exempel det här inlägget är fullt av högmod och om det sitter är tjej som inte är så säker på sin tro och läser detta, vad tror du kommer att hända?

  Asalamo aliekom

 5. Bahlool skriver:

  Justice, jag vill gärna att du läser ordentligt och slutar tro saker som inte är sanna.

  hahah bahlool , igen med wahabi historia och vem är din marja3 ? låt se ? och se upp för det du säger nu , kategorierar sunnah i olika kategorier ? sunnah,salafi,wahabi haha du gör bara som din marja3 säger eller ? Vi vet att i shiaism så har man en marja3 en mulla ( Ayato aallah ) stor namn detta ( Ayatto allah ) allah’s tecken om jag skulle översätter det och denne marja3 är felfri , allting han säga ska vara den rätta , man ska vara blind och följa allt denne marja3 säger ! inte sant bahlool ?

  Min marja är Fadhallah. Sunha finns asheri (som är hatade av whabiterna ändå är de majoriteten) och wahabis och mardudi. Finns sufi sunni och sufi shia. Varför inte kategorisera dem? Jag följer min marja i frågor om furooh al deen inte om det här.
  En marja är felfri? Du har tagit upp denna lögn tidigare. Ingen marja är felfri. Var snäll visa dina bevis eller inse att du är fel ute...
  Så nej det är inte sant. Må Allah förlåta dig för att du är så okunnig och för att du inte ens vill ta till dig. Shia anser att Profeterna och Imamerna är ofelbara, inte marjas..snälla läs på?

  Sunnah har inte sånt , man ska lyssna på den sheik man vill och man ska inte lyssna på den som man vill , eftersom de är inte felfria , Ejtihad finns i sunna också bahlool men igen inte på samma sätt som era Ayatoo allahor gör.

  igen verkar du tycker synd om dem här tjejerna som bär hijabb ? bara för att dom sunniter ! men shiiter bär hijab och nigab och allt möjligt ! det finns shiiter kvinnor som bär till o med handske för att dölja händerna !

  men igen så rasar du över så kallad wahabsimen ! den finns inte bahlool , flesta av dem i saudiarabien om du nu syfter på dem kallar sig Ahlul.sunnah wa jama3ah och det gör oss inget att du tror att dem dölja sig bakom sunnah fast dem är wahabier !

  Sunnah har detta att man ska lyssna på den sheikh man vill..och många sheikhs are okunniga därför ni har det kaos ni har med al qaidah och takfiris. Nej ijtihad är stängd eller dörren till itjihad är stängd, det går att göra itjihad enlgit wahabismen men även där är den bisarr..

  Jag tycker inet synd om sunnitksa tjejer enbart..jag tycker synd om alla som bär slöja och vill lära sig om sin tro coh tar information från fel källor. Är du sunni ska du ta från sunni är du wahabi ska du ta från wahabi.
  Vad wahabiterna kallar sig är till för att förvirra och förvrida..deras tro är skild från sunnisilam..vi har tagit upp detta tidigare..sluta vara så okunnig?

  jag själv sunni salafi och läst ur saudisk islamiska böcker , jag fann inte något konstigt tvärtom , dem är verkligen riktiga muslimer i dagens islam , men vi ska ändå kunna hitta några shiek där som är lite för hårda tycker jag eftersom som är Mujtahedeen ( Ejtihad ) så de bedömmer saker ibland på felaktiga grundar , men flesta shiek är m3tadleen , så jag vet inte varför du vill splittra sunniter och kategorierar dem i groupper !

  Jag gav dig länkar från äkta sunnis, det är upp till dig att söka kunskap jag har gjort mitt jobb. Du kan fråga wahabiterna om asheris..du kan även fråga al Azhar om vad de anser om wahabismen/salafismen från saudiarabien 🙂
  filmerna och länkarna jag gav dig är nog med bevis

 6. Bahlool skriver:

  1 jag är inte syster jag är bror
  2. Du hävdar å ena sidan att man ska lyssna på dem som har kunskap och studerat islam i 10-15 år och att man inte ska ha en åsikt om någonting, samtidigt så har du ju en åsikt om något när du säger att vissa filmer känns rätt. Motsägelsefullt.
  3. Ingen som sagt något på dina filmer är sufi eller shia. Ett gott råd är att kolla upp personen bakom de orden som sägs. Jag brukar googla de jag inte känner igen.
  4. Högmod för att jag ber folk att vara säkra på sina källor? Ja kanske det…men vi ser väl olika på det?

  5. Wahabiterna är de som sår splittring mellan shia och sunni, det är de med sina fatwas om takfir och bidah. Är du sunni så råder jag dig att kolla fatwas och filmer från al Azhar eller någon som representerar majoriteten av sunniter (asheris tex) istället för att lyssna på dem som bekämpar dessa 4 lagskolor.

 7. Amina skriver:

  Ja rätt för mig. Sen om någon annan tycker att detta är fel så behöver dem ju inte kolla på den här videon och följa den, bror. Så som du vet varifrån du hämtar din kunskap så vet väl jag också och om den här imamen eller sheikhen säger något som jag har lärt mig är rätt, varför inte lägga upp det? Ja högmod, för hela inlägget utger en känsla av ”jag vet det ni inte vet och det ni vet är inte rätt” och det är exakt detta jag menade. Men som sagt, jag vill inte ge mig in i sådana här diskussioner då jag är rädd för följden av dem.

  Ha det bra inshaAllah

 8. Bahlool skriver:

  ok Amina 🙂 som Koranen säger, du har din tro och jag har min tro. När man tar sin information från de som manar till mord och död på shias och sufis, då är det ju inte lönt att tala om shia-sunni gemenskap 😉

 9. justice.maker skriver:

  en sak ska jag ska det är inte du som ska betyg på vem är äkta sunni eller ej ! fann va är avskyr sånt strunt ! , Majortiteten av Sunni muslimerna läser i Saudiarabien inte i Qumm , du vet du väl !

  och om imamerna är dem är ofelbara ! men kolla , enligt sunnah så ingen är ofelbara förutom profeten (sa’aw ) .

  ge mig inga länker behåll dem för dig själv , jag hittar vägen om jag vill fråga om islam . och du kan inte kalla mig för okunnig , det är faktiskt du som är okunnig förutom att du bra på att kopiera , klistra . det kan jag inte göra.

  sedan skrev du

  Min marja är Fadhallah. Sunha finns asheri (som är hatade av whabiterna ändå är de majoriteten) och wahabis och mardudi. Finns sufi sunni och sufi shia. Varför inte kategorisera dem? Jag följer min marja i frågor om furooh al deen inte om det här.
  En marja är felfri? Du har tagit upp denna lögn tidigare. Ingen marja är felfri. Var snäll visa dina bevis eller inse att du är fel ute…
  Så nej det är inte sant. Må Allah förlåta dig för att du är så okunnig och för att du inte ens vill ta till dig. Shia anser att Profeterna och Imamerna är ofelbara, inte marjas..snälla läs på?

  du hoppar från ett ämne till ett annat 🙂 så fungerar dina plan ! om marja inte är ofelbar varför då deras fatowr tas på mkt allvar , liksom khomaiens fatwa mot Rushdy ? i över 30 år och fatwa’an är fortfarande jagar honom. han blev rik på denna fatwa .

 10. Amina skriver:

  Jag förstår verkligen INTE varifrån i min blogg du har fått känslan av att det finns ord eller videor som kan förknippas till wahabismen. Och din sista kommentar är en seriös anklagelse och bevis på att du verkligen inte lyssnar och verkligen tror att du har rätt att leva dig in i en lärds roll, därför dödar vi den här diskussionen nu.

 11. Bahlool skriver:

  en sak ska jag ska det är inte du som ska betyg på vem är äkta sunni eller ej ! fann va är avskyr sånt strunt ! , Majortiteten av Sunni muslimerna läser i Saudiarabien inte i Qumm , du vet du väl !

  och om imamerna är dem är ofelbara ! men kolla , enligt sunnah så ingen är ofelbara förutom profeten (sa’aw ) .

  ge mig inga länker behåll dem för dig själv , jag hittar vägen om jag vill fråga om islam . och du kan inte kalla mig för okunnig , det är faktiskt du som är okunnig förutom att du bra på att kopiera , klistra . det kan jag inte göra.

  Nope inte jag, men följer man sunni aqeedah så strider den markant mot den syn som wahabismen har. som sagt gå läs på istället? Nej majoriteten läser inte i Saudiarabien, de läser i Syrien och i Al Azhar.
  Fel, enligt sunni är Profeten ofelbar i vissa frågor, inte i allt. Än en gång, läs på tack?
  Jag ger dig länkar som är från dina egna böcker, om du inte vill lära dig mera om din tro, får du stå ditt kast när du står inför din skapare. Jag är okunnig? Du talar om Marja och vet inte ens vad de är, du talar om Profetens ofelbarhet och känner inte ens till sunniislams syn i frågan, du talar om tawassul och vet inte vad wahabismen säger..så ja, du är okunnig om din egen tro. Varför diskuterar du här om du inte vill lära dig eller lära upp? Det är väl en diskussion här inte bara ett ställe där du ska lufta ditt hat mot shia?

  du hoppar från ett ämne till ett annat så fungerar dina plan ! om marja inte är ofelbar varför då deras fatowr tas på mkt allvar , liksom khomaiens fatwa mot Rushdy ? i över 30 år och fatwa’an är fortfarande jagar honom. han blev rik på denna fatwa .

  De kan göra fel, det är det diskussionen handlar om. Jag hoppar inte utan ger dig belägg. Skulle inte du ta en khalifs fatwa på allvar? Så om han blev rik på den fatwan? I vårt fall så har shiiterna gjort nåt..dina wahabiter utfärdar också fatwa..bin baz en fatwa om att låta bögar och sionister komma till helig saudisk mark..en annan gav ut en fatwa när shiiterna slogs mot Israel 2006, ingen wahabi fick be för dem eller stödja dem med pengar..ja sådana fatwas är väl bättre eh?

 12. Bahlool skriver:

  Mendu sa ju att den som läst om islam i 10-15 år, ska man följa..jag har studerat och skrivit om och diskuterat ämnet sedan 98, är inte det 13 år? Eller även jag får inte yttra mig 🙂
  Som sagt, kolla upp de här ”lärda” du länkar till och sedan så ser du min kritik..men som sagt vill du följa wahabismen så är det ju ditt val..

 13. DNME skriver:

  Wahabism är för Islam vad den kristna högern i USA är för kristendom.

 14. Bahlool skriver:

  Kan inte annat än hålla med DNME

 15. Christoffer skriver:

  Man bör väl rimligtvis framförallt lyssna på sig själv och sitt hjärta, oavsett hur länge den andra personen studerat koranen? Tycker det låter lite som en självklarhet, oavsett hur mycket någon läst kan han aldrig sätta sig in i ditt liv.

 16. Bahlool skriver:

  Wahabismen har inte detta. De menar att förnuft (aql) är fel att lyssna till. Deras ord lockar för många till deras extremism. Folk som är okunniga om islam lockas lätt av deras budskap.

 17. Christoffer skriver:

  Bahool, det är väl lite det intrycket jag själv har fått. Nu är jag själv ateist så det är självklart något svårt att relatera till, men jag har väldigt svårt att se varför man lämnar förnuftet på hyllan och istället väljer till att lyssna på så pass extrema människor.

  Väldigt intressant blog hur som helst, brukar vanligtvis undvika bloggar men din kommer jag utan tvekan kika in på då och då! Intressant läsning!

 18. Bahlool skriver:

  Tack det samma vännen, har lagt din bland mina favoriter, tycker du ifrågasätter på bra sätt 🙂

 19. Ali skriver:

  Salam bahlool
  Jag har såg idag på tv:n den bästa delen av kamal al haydaris program. Wallah du kommer älska den, han har gjort kaaaoooooooos med ibn taymia och abd al wahab. Om alla wahabi ser detta dom kommer aldrig öppna sin mun mer wallah, specielt han peace maker. Han visar dom hur wahabia säger i sina egna böcker att dom inte har med sunni muslimerna att göra och hur dom vill förstöra islam. Han berättar hur wahabia blanda sig med sunni, det står i deras böcker. Han tar upp gemenskapet med ibn taymia och abdel wahab från deras böcker. Alltså han tar upp saker som e sjuuuuuuuuuuka walla du måste se hela, den e verkligen kaoos detta avsnitt. De e shack matt på alla wahabia och alla sunna som har blandat sig med wahabia. Jag hitta den på en kanal i youtube de e dagens fast han har spelat in den i sex delar se alla. Det hettar till efter andra klippet. http://www.youtube.com/user/AHMEDRSS#p/u/4/n-l02SNEFU8

  Försök skriva lite och det och sätt upp några av dom videon alltså dom är kaaaaooooos wallah dom, har ingen chans mer. Han tar upp flera böcker

 20. Ali skriver:

  Se den och försök att klargöra för alla sunni vem dom här wahabia är och vad står i deras böcker om sunna muslimerna

 21. Bahlool skriver:

  trött såg delar och älskar det redan haha..tack habibi..,problemet är när jag diskuterar med wahabis nu förtiden, de vägrar lyssna…jag brukade gvara på wahabiternas hemsidor där sa de klart och tydligt att de hatar asheris..och asheris är just sunniterna…
  Jag har ett om Mehdin a.s men bara första delen av 6 är på eng, så jag väntar tills de satt engelska på resten också..inte många är araber bland dem som läser min blogg 😛

 22. Casey skriver:

  Får alltid problem med att komma in på din blogg .. ibland går det och ibland går det inte alls. Ser bara massor av quotes, hur kommer det sig?

 23. Bahlool skriver:

  To be honest ingen ide casey, jag själv har svårt att komma in biland..tror inte mitt webhotell klarar av ”anstormningen” 😛

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up